ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μίνι τσιζκέικ με πορτοκάλι
Στην γεύση μόνο μίνι δεν είναι...
Υλικά (για 4 μερίδες)
90 γρ. μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη τριμμένα
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
350 γρ. ανθότυρο
50 γρ γάλα 1,5%
Χυμό και ζεστ από 2 πορτοκάλια
3 φύλλα ζελατίνα μουσκεμένα σε κρύο νερό
20 γρ. στέβια σε υγρή μορφή
Οδηγίες
Χτυπάμε στο μπλέντερ να ανακατευτούν τα μπισκότα με το βούτυρο για να φτιάξουμε τη βάση, τη μοιράζουμε σε 4 φορμάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Φτιάχνουμε την κρέμα. Ζεσταίνουμε το χυμό από πορτοκάλι και λιώνουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνας. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το ανθότυρο μαζί με το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα με τις ζελατίνες, τη στέβια και το ζεστ από πορτοκάλι. Ανακατεύουμε καλά, βγάζουμε από το ψυγείο τις φόρμες, τις γεμίζουμε με το μείγμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σερβίρουμε.
Πηγή: Βotrini.gr
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης