ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σήμερα θα φτιάξουμε αυτό το γλυκό και θα το απολαύσουμε μαζί με φίλους!
Τάρτα αχλάδι με μέλι.
Γεωργία Κοντού
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
1 κιλό αχλάδια κομμένα στα 8
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα αχλάδια, το βούτυρο, το μέλι, μία κουταλιά ζάχαρη και το αλάτι. Τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές και να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το σκεύος της τάρτας και στρώνουμε το φύλλο. Κάνουμε τρύπες με το πιρούνι πάνω στη ζύμη.
Έπειτα τοποθετούμε τα αχλάδια με τη σειρά και περιχύνουμε με τους χυμούς από το τηγάνι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει η τάρτα. Είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!
Πηγή: Ditucook
SELECTIONS
- 4 ενεργά συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιείς στο skincare των ματιών σου και πώς λειτουργούν για την φροντίδα του δέρματος
- Η Sarah Jessica Parker φορά τη νέα εκδοχή της εμβληματικής tutu του Sex & the City από το 1998 και μας προετοιμάζει για την επιστροφή του And Just Like That
- Ποιο είναι το αγαπημένο trick της Selena Gomez για βλεφαρίδες που εντυπωσιάζουν με τον όγκο τους;
- H Sydney Sweeney σε μια εντυπωσιακή «less is more» εμφάνιση