ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σήμερα το μενού έχει μια πίτα πικάντικη και μερακλίδικη!
Παστουρμαδόπιτα ή πίτα Καισαρείας.
Πίτα πικάντικη έρχεται από την Καισαρεία! Στο "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" η καλύτερη πίτα Καισαρείας ή παστουρμαδόπιτα!
Υλικά (για το μεγάλο ταψί της κουζίνας):
3 φύλλα σφολιάτας
200 γραμ. παστουρμά
400 γραμ. κασέρι ώριμο σε φέτες
2 μεγάλες ντομάτες
Εκτέλεση:
Λαδώνουμε το ταψί μας.
Απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας ούτως ώστε να καλυφθεί ολόκληρο το ταψί.
Στρώνουμε τις φέτες του παστουρμά.
Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις στρώνουμε πάνω από τον παστουρμά.
Από πάνω στρώνουμε τις φέτες του κασεριού.
Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και χαράζουμε σε κομμάτια.
Χτυπάμε 1 αυγό με λίγο γάλα και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με ένα πινέλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας.
SELECTIONS
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν
- «Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf
- 4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους
- Γιατί το λευκό t-shirt είναι το απόλυτο wardrobe staple που πρέπει να αποκτήσεις - Πέντε επιλογές της fashion editor του AllYou