Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η γλύκα τους θα στείλει τα πιτσιρίκια στα ουράνια!

Ζαχαρωτά σύννεφα.


Γεωργία Κοντού

Δεν είναι παιχνίδια, αλλά ζαχαρωτά σε τρεις διαφορετικές γεύσεις (βανίλια, λεμόνι και σοκολάτα), που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου! Διάβασε πώς.

Υλικά:

250 ml ή 1 φλ. νερό

20 γρ. ή 2 φακελάκια ζελατίνη

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας (μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου)

400 γρ. ή 2 φλ. ζάχαρη

για την επικάλυψη: 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη και 1/2 φλ. αλεύρι καλαμποκιού, ανακατεμένα

Εκτέλεση:

1. Βουτύρωσε ένα ταψί και άφησέ το στην άκρη. Σε ένα μπολ, ρίξε 1/2 φλ. κρύο νερό και ζελατίνη και άφησέ τη να μαλακώσει για περίπου 5 λεπτά.

2. Σε μια κατσαρόλα ρίξε τη ζάχαρη και 1/2 φλ. νερό και ζέστανε σε μέτρια φωτιά μέχρι αυτή να διαλυθεί. Μόλις πάρει βράση, απομάκρυνε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

3. Ανακάτεψε το μείγμα της ζελατίνης με αυτό της ζάχαρης και βάλε τα ξανά στη φωτιά να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας συνέχεια.

4. Απομάκρυνε από τη φωτιά. Ρίξε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε τη βανίλια, ανακάτεψε, και άφησέ το για περίπου μία ώρα μέχρι να πάρει το χρώμα που έχουν τα ασπράδια του αυγού.

5. Με ένα μίξερ, χτύπησε το μείγμα για 10 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα.

6. Ρίξε το μείγμα στο ταψί και άπλωσέ το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

7. Πασπάλισε με τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι και άφησέ το για περίπου τέσσερις ώρες ή για ένα βράδυ μέχρι να σταθεροποιηθεί.

8. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα κουπ κατ (που θα έχεις πασπαλίσει με το μείγμα από άχνη και αλεύρι για να μην κολλήσει), κόψε το μείγμα. 

9. Βούτηξε τα ζαχαρωτά στο μείγμα από άχνη και αλεύρι. Διατηρούνται περίπου μία εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο.

10. Για να τους δώσεις γεύση λεμόνι, στο δεύτερο βήμα αντί για 1/2 φλ. νερό χρησιμοποίησε 1/4 φλ. χυμό λεμονιού και 1/4 φλ. νερό. Για τη σοκολατένια εκδοχή, βούτηξε τα ζαχαρωτά σε λιωμένη σοκολάτα και άφησέ τη να στεγνώσει προτού τα αποθηκεύσεις.

spitikazaxahrwta1.jpg

Πηγή: La Receta de la Felicidad

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου