ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μία βραδιά με pasta και συμπάθεια
...γιατί η pasta έχει πολλά πρόσωπα!
Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να συνδυάσεις τα ζυμαρικά και τα όσπρια, η Barilla έχει τη λύση. Και πίστεψε με, μπορεί να σου ακούγεται τρελό, όμως φακές, ρεβίθια και μακαρόνια γίνονται «ένα» και ο συνδυασμός είναι κάτι παραπάνω από νόστιμος.
Αυτό, εξάλλου, μας έδειξε η ίδια η εταιρία ζυμαρικών, καλώντας μας σε ένα δείπνο γεμάτο από χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις στο εστιατόριο «Codice Blu». Στην «καρδιά» της Αθήνας, ο Ιταλός chef της Ακαδημίας Barilla, Roberto Bassi μας εξήγησε πόσο θρεπτικά είναι τα νέα ζυμαρικά από φακές και ρεβίθια που προτείνει η εταιρεία, καθώς και με το πόσα παραδοσιακά φαγητά μπορούμε να τα συνδυάσουμε.
Η βραδιά ξεκίνησε με μία δροσερή σαλάτα Veroneze, μία πράσινη σαλάτα, δηλαδή, με χαλούμι, αβοκάντο και προσούτο. Ακολούθησε ένα μαριναρισμένο λαυράκι με ρόκα, σπαράγγια τυλιχτά σε προσούτο, αλλά και πεντανόστιμα ψητά λαχανικά με Gorgonzola Sause (yummy). Τα ορεκτικά συμπλήρωσε ένα λαχταριστό μοσχαράκι Carpaccio.
Και τώρα, ώρα για τα κυρίως: Οι πέννες από κόκκινη φακή «δένουν» μαγικά με τα θαλασσινά. Και έτσι είναι, αφού το πιάτο με κάθε λογής θαλασσινά εξιτάρει τον ουρανίσκο σου και σε κάνει να θες να φας και άλλο. Το ίδιο και ο καλοψημένος σολομός.
Αφήνω τη φακή, για να σε πάω στα μακαρόνια casarecce από ρεβίθια. Άκουσε με προσεκτικά: αν θες να συνοδεύσεις το κρέας στο φούρνο με ζυμαρικά, απλά καν’ το με αυτά τα μακαρόνια. Barilla Casarecce από 100% αλεύρι ρεβιθιού με κομματάκια από μοσχαρίσιο φιλέτο και λιαστή τομάτα ftw!
Το δείπνο κλείνει γλυκά με τιραμισού, πανακότα και σοκολάτα με ξηρούς καρπούς.
Νόστιμο φαγητό, κρασί και καλή παρέα έγιναν ένα σε μία μοναδική βραδιά!
Και καλή σας απόλαυση!