Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μία βραδιά με pasta και συμπάθεια

...γιατί η pasta έχει πολλά πρόσωπα!


Νίκος Κοντομήτρος

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να συνδυάσεις τα ζυμαρικά και τα όσπρια, η Barilla έχει τη λύση. Και πίστεψε με, μπορεί να σου ακούγεται τρελό, όμως φακές, ρεβίθια και μακαρόνια γίνονται «ένα» και ο συνδυασμός είναι κάτι παραπάνω από νόστιμος.

Αυτό, εξάλλου, μας έδειξε η ίδια η εταιρία ζυμαρικών, καλώντας μας σε ένα δείπνο γεμάτο από χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις στο εστιατόριο «Codice Blu». Στην «καρδιά» της Αθήνας, ο Ιταλός chef της Ακαδημίας Barilla, Roberto Bassi μας εξήγησε πόσο θρεπτικά είναι τα νέα ζυμαρικά από φακές και ρεβίθια που προτείνει η εταιρεία, καθώς και με το πόσα παραδοσιακά φαγητά μπορούμε να τα συνδυάσουμε.

IMG_20190301_140550.jpg

Η βραδιά ξεκίνησε με μία δροσερή σαλάτα Veroneze, μία πράσινη σαλάτα, δηλαδή, με χαλούμι, αβοκάντο και προσούτο. Ακολούθησε ένα μαριναρισμένο λαυράκι με ρόκα, σπαράγγια τυλιχτά σε προσούτο, αλλά και πεντανόστιμα ψητά λαχανικά με Gorgonzola Sause (yummy). Τα ορεκτικά συμπλήρωσε ένα λαχταριστό μοσχαράκι Carpaccio.

IMG_20190301_140709 (1).jpg

Και τώρα, ώρα για τα κυρίως: Οι πέννες από κόκκινη φακή «δένουν» μαγικά με τα θαλασσινά. Και έτσι είναι, αφού το πιάτο με κάθε λογής θαλασσινά εξιτάρει τον ουρανίσκο σου και σε κάνει να θες να φας και άλλο. Το ίδιο και ο καλοψημένος σολομός

IMG_20190301_140856.jpg

 

IMG_20190301_140822.jpg


Αφήνω τη φακή, για να σε πάω στα μακαρόνια casarecce από ρεβίθια. Άκουσε με προσεκτικά: αν θες να συνοδεύσεις το κρέας στο φούρνο με ζυμαρικά, απλά καν’ το με αυτά τα μακαρόνια. Barilla Casarecce από 100% αλεύρι ρεβιθιού με κομματάκια από μοσχαρίσιο φιλέτο και λιαστή τομάτα ftw!

IMG_20190301_140939 (1).jpg


Το δείπνο κλείνει γλυκά με τιραμισού, πανακότα και σοκολάτα με ξηρούς καρπούς.

legumes-1-696x479.jpg


Νόστιμο φαγητό, κρασί και καλή παρέα έγιναν ένα σε μία μοναδική βραδιά!
Και καλή σας απόλαυση!
 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα