Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χταποδάκια με ρεβίθια

Λίγο χταπόδι, λίγο κρασί και το αγόρι μου



(για 4 μερίδες)

Υλικά

    600 γρ. χταποδάκι καθαρισμένο
    250 γρ. ρεβίθια προβρασμένα
    1 σκελίδα σκόρδο
    50 γρ. λευκό κρασί
    1 κλωνάρι δεντρολίβανο
    Ελαιόλαδο
    Αλάτι
    Πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το χταπόδι και αφήνουμε να τσιγαριστεί. Μόλις έχει πιει το νερό που έχει βγάλει σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα ρεβίθια. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, ρίχνουμε μέσα και το δεντρολίβανο και σκεπάζουμε. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσουν για μισή ώρα. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος