Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά (γευστική) στα μαγευτικά Δωδεκάνησα!

Έξι φίλοι τρώνε (σε) έξι νησιά


Νίκος Κοντομήτρος

Ωραίο να ταξιδεύεις. Ωραίο και να τρως (κάτι διαφορετικό). Να ανακαλύπτεις νέα μέρη, νέες κουλτούρες, να δοκιμάζεις νέες γεύσεις.

Αυτό, έκαναν χθες έξι φίλοι, οι οποίοι θέλουν να ξεφύγουν από το καθημερινό τους, «βαρύ» πρόγραμμα.

Meeting Point; Το εστιατόριο «Tudor Hall» στον 7ο  όροφο του Ξενοδοχείου «King George». Κέντρο της Αθήνας. Ήλιος και απίστευτη θέα. Τι άλλο να ζητήσουν;

«Θέλω να πάω Ρόδο. Να δοκιμάσω τα πιταρούδια με κρεμμύδι» λέει η Ζωή.

«Μήπως να πάμε Κάρπαθο; Άκουσα ότι το χταπόδι στο φούρνο με πατάτες, θρούμπι και λεμόνι είναι μαγικό» φωνάζει η Νεκταρία.

 

octopus.jpg

 

Ο Νίκος προτιμά τη γαλανή Χάλκη, γιατί αγαπά το παγωτό, και ειδικά το παγωτό μελεκούνι με μπαχαρικά, πορτοκάλι και λευκό αμύγδαλο.

«Θα πάμε, Πάτμο, να απολαύσουμε κατσικάκι καπαμάς με τομάτα, κανέλα, και χοντρό μακαρόνι». Ο Δημήτρης.

Η veggie Μαρία προτιμά να επισκεφθεί την Κάλυμνο, για να γευτεί Μιρμιζέλι, παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα με μελιτζάνα ,παστές σαρδέλες και κοπανιστή, ενώ η Λένα στηρίζει Λειψούς (τον τόπο καταγωγής της), γιατί δεν αποχωρίζεται τους ρεβυθοκεφτέδες με μυρωδικά και γιαούρτι.

 

Mirmizeli.jpg

 

Τη λύση έδωσε ο, Chef de Cusine, Αλέξανδρος Κοσκινάς, ο οποίος γίνεται «καπετάνιος» αυτού του ταξιδιού στα μαγευτικά Δωδεκάνησα κάθε μέρα.

Και ταξιδεύει και εσένα. Κάθε μέρα από τις 13:00 έως τις 00:00 μέχρι τις 30 Ιουνίου στο Tudor Hall.

Και έξι περάσαν υπέροχα. Και ας έμειναν στην Αθήνα. FIN!

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς