ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Βουτιά (γευστική) στα μαγευτικά Δωδεκάνησα!
Έξι φίλοι τρώνε (σε) έξι νησιά
Ωραίο να ταξιδεύεις. Ωραίο και να τρως (κάτι διαφορετικό). Να ανακαλύπτεις νέα μέρη, νέες κουλτούρες, να δοκιμάζεις νέες γεύσεις.
Αυτό, έκαναν χθες έξι φίλοι, οι οποίοι θέλουν να ξεφύγουν από το καθημερινό τους, «βαρύ» πρόγραμμα.
Meeting Point; Το εστιατόριο «Tudor Hall» στον 7ο όροφο του Ξενοδοχείου «King George». Κέντρο της Αθήνας. Ήλιος και απίστευτη θέα. Τι άλλο να ζητήσουν;
«Θέλω να πάω Ρόδο. Να δοκιμάσω τα πιταρούδια με κρεμμύδι» λέει η Ζωή.
«Μήπως να πάμε Κάρπαθο; Άκουσα ότι το χταπόδι στο φούρνο με πατάτες, θρούμπι και λεμόνι είναι μαγικό» φωνάζει η Νεκταρία.
Ο Νίκος προτιμά τη γαλανή Χάλκη, γιατί αγαπά το παγωτό, και ειδικά το παγωτό μελεκούνι με μπαχαρικά, πορτοκάλι και λευκό αμύγδαλο.
«Θα πάμε, Πάτμο, να απολαύσουμε κατσικάκι καπαμάς με τομάτα, κανέλα, και χοντρό μακαρόνι». Ο Δημήτρης.
Η veggie Μαρία προτιμά να επισκεφθεί την Κάλυμνο, για να γευτεί Μιρμιζέλι, παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα με μελιτζάνα ,παστές σαρδέλες και κοπανιστή, ενώ η Λένα στηρίζει Λειψούς (τον τόπο καταγωγής της), γιατί δεν αποχωρίζεται τους ρεβυθοκεφτέδες με μυρωδικά και γιαούρτι.
Τη λύση έδωσε ο, Chef de Cusine, Αλέξανδρος Κοσκινάς, ο οποίος γίνεται «καπετάνιος» αυτού του ταξιδιού στα μαγευτικά Δωδεκάνησα κάθε μέρα.
Και ταξιδεύει και εσένα. Κάθε μέρα από τις 13:00 έως τις 00:00 μέχρι τις 30 Ιουνίου στο Tudor Hall.
Και έξι περάσαν υπέροχα. Και ας έμειναν στην Αθήνα. FIN!