ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Το εθνικό μας πιάτο, με μια σημαντική προσθήκη!
Φασολάδα με λουκάνικα ή λοπάδα.
Δυναμωτικό πιάτο για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Ο συνδυασμός του λουκάνικου και του φασολιού δένει απόλυτα.
Συστατικά:
500 γρ. φασόλια άσπρα
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
3 μέτρια καρότα
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες ή αντίστοιχο κονκασέ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 λεμόνια
60 γρ. χωριάτικα Μανιάτικα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν σε νερό.
Τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε άφθονο νερό για ένα τέταρτο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο.
Όταν μισοβράσουν τα φασόλια, προσθέτουμε τις ντομάτες, το λάδι, τα λουκάνικα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Στο χυμό 2 λεμονιών προσθέτουμε μισή κουταλιά του γλυκού αλεύρι και το ανακατεύουμε πολύ καλά.
Όταν βράσει το φαγητό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα ανακατεύοντας.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Tips: Συνοδεύστε την με φιλεταρισμένες ρέγκες, διάφορα τουρσιά και μαύρες ελιές.
Πηγή: Gourmed.gr
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης