Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Giselle (Bündchen): Raw γλυκιά τάρτα με αβοκάντο και λάιμ

Η Giselle, το απόλυτο top model και η  vegan συνταγή της!


Ρόμυ Μελάνι

Η Giselle  είναι ορκισμένη vegetarian, έχει μάλιστα αναθέσει την διατροφή της σε εσωτερικό veggie chef. Ο οποίος το καλοκαίρι φεύγει με άδεια και την θέση του αναπληρώνει η vacation chef του σπιτιού. Που δεν είναι άλλη από την Joanne Gerrard Young, την πρώτη γκουρού, ολιστική διαιτολόγο,  σεφ και  blogger υγείας που μαγειρεύει για την Giselle.
Το σημαντικότερο πράγμα που μάθαμε είναι ότι το τοπ μόντελ επιμένει σε μια κυρίως ακατέργαστη raw διατροφή όταν είναι σε διακοπές μαζί με τον σύζυγό της. "Επειδή είναι τόσο εύκολο να το κάνουμε στην Κόστα Ρίκα, επιλέγουμε μια 80/20 ανεπεξέργαστη διατροφή, με μεγάλες πολύχρωμες σαλάτες και πολλά φρέσκα λαχανικά”
Το σούπερ μόντελ βρισκόταν στα πρόθυρα της εγκατάλειψης των γλυκών, αλλά γύρισε πίσω στο επιδόρπιο μετά το δείπνο με τις σούπερ υγιείς συνταγές: «Δεν ήθελα να τρώω επιδόρπια πια, για λόγους υγιεινής διατροφής» αλλά μοιράζεται μαζί μας το ωραίο vegan επιδόρπιό της που τ’ αγαπά  πολύ και τo έχει μαζί της όλη την ώρα.
Προφανώς χρειαζόμαστε να μάθουμε ποια είναι αυτά τα κατά πάσα πιθανότητα μαγικά επιδόρπια, έτσι o vacation chef της, Young μας μυεί μέσα από μια εύκολη συνταγή για την raw εκδοχή μιας τάρτας βασισμένης στo αβοκάντο. "Είναι η τέλεια προσθήκη σε οποιοδήποτε πλούσιο και κρεμώδες επιδόρπιο ", τονίζει: "Αν και τα αβοκάντο είναι γνωστό ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού μετά από ένα γεύμα, ώστε να είναι τέλεια για επιδόρπιο".
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η κατανάλωση αβοκάντο το βράδυ διεγείρει την απελευθέρωση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH), βοηθώντας μας να οικοδομήσουμε τους μυς και να μας κρατήσουν νεότερους. Δεν περιέχει χοληστερόλη και είναι υψηλό σε βήτα-σιτοστερόλη, μια ένωση που μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Τα μονοακόρεστα λίπη (καλά λίπη) που βρίσκονται στα αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν στην αντίστροφη αντίσταση στην ινσουλίνη για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. 

Για την κρούστα θα χρειαστείτε:
Ένα φλιτζάνι αμύγδαλα (που θα τα έχετε μουλιάσει, ξεπλύνει και στραγγίσει)
¼ φλιτζάνι κομμένη καρύδα
Πέντε χουρμάδες (κομμένοι σε μικρά κομμάτια)
Στην μύτη του κουταλιού ροζ αλάτι


Βήμα πρώτο: Τοποθετείστε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και προσθέστε σταδιακά την καρύδα σε κομμάτια. Προσθέστε τους ψιλοκομμένους χουρμάδες και το αλάτι και αναδεύστε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα εύπλαστο.

Βήμα δεύτερο: Στρώστε την κρούστα σε ταψάκι για τάρτες 

Για την γέμιση θα χρειαστείτε:
Τριμμένη φλούδα από δύο λάιμ
1/4 φλιτζάνι χυμό λάιμ
Τρία αβοκάντο
1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
1/8 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Βήμα πρώτο: Συνδυάστε το αβοκάντο, το σιρόπι σφενδάμου και το χυμό λάιμ.

Βήμα δεύτερο: Ανακατέψτε με το χέρι το μείγμα προσθέτοντας την τριμμένη φλούδα από το λάιμ.

Βήμα τρίτο: Στρώστε τη γέμιση επάνω στο ταψάκι με την ήδη στρωμένη κρούστα και ψύξτε για μία έως δύο ώρες πριν από το σερβίρισμα  (ή φάτε το μόνες σας απευθείας από το ταψάκι, κανείς δεν θα σας κατηγορήσει)

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου