ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ο σολωμός με μια πεντανόστιμη σάλτσα
Λεμονάτος σολωμός με μουστάρδα.
Υλικά:
1 φέτα σολωμό 500 γραμ. περίπου
χυμός από 2 λεμόνια
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 κ.γ. εστραγκόν
1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το σολώμο. Τον γυρίζουμε να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα μπωλάκι όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά. Μόλις δέσει η σάλτσα το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Ο συνδυασμός λεμονιού και μουστάρδας δίνει μεγάλη ένταση στη γεύση οπότε αν το προτιμάτε πιο ισορροπημένο χρησιμοποιήστε ένα λεμόνι αντί δύο. Εμείς το συνοδέψαμε με μπρόκολο στον ατμό. Ταιριάζει εξίσου καλά και με ρύζι. Καλή σας όρεξη.
Πηγή: Ditucook.blogspot.gr
SELECTIONS
- 5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών
- 6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις
- 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά
- 6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου