Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Στην Xmas κουζίνα της Gwyneth Paltrow

Η αγαπημένη συνταγή της



Ο Δεκέμβρης είναι εδώ και επίσημα και οι ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα γίνονται όλο και πιο εντατικές. Το δέντρο είναι έτοιμο, τα λαμπάκια στο μπαλκόνι φωτίζουν ήδη, λείπουν μόνο τα δώρα που θα κάνεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα και η προετοιμασία για το δείπνο των γιορτών. Όμως μην αγχώνεσαι για το γιορτινό τραπέζι γιατί εμείς... δηλαδή αγαπημένοι μας celebs είναι εδώ και μας παρουσιάζουν τις χριστουγεννιάτικες συνταγές τους, τις οποίες ετοιμάζουν για το Χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Gwyneth Paltrow: Η αγαπημένη συνταγή της διάσημης ηθοποιού από το Λος Άντζελες, είναι αφράτα latkes από μήλο και πατάτα. Την ιδιαίτερη αυτή συνταγή ανέβασε η ίδια στο site της για να την μοιραστεί με τους fans της. Η προετοιμασία της είναι σχετικά απλή αλλά ταυτόχρονα μοναδική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. 

 

 

Για την συνταγή θα χρειαστείς:

-1 μεγάλη πατάτα, αποφλοιωμένη και τριμμένη (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια)

-1 μεγάλο μήλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (περίπου 2/3 φλιτζάνι)

-1 αυγό

- 1/3 κούπα matzo meal (ή τριμμένη φρυγανιά ή κράκερς)

-1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

-Μαύρο πιπέρι

- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

-sour cream για το σερβίρισμα ή κρέμα γάλακτος

-καπνιστό σολομό

Η διαδικασία είναι απλή:

-Σε ένα μπολ με κρύο νερό, βάζετε την πατάτα και τα μήλα, ώστε να βγεί το άμυλο προς τα έξω και να κάνει τα latkes τραγανά.  Αφού μουσκευτούν καλά, τα αφαιρούμε από το μπολ και στεγνώνουμε από την περίσσια υγρασία.

-Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε  όλα τα υλικά μαζί  και ίσως χρειαστεί περισσότερη φρυγανιά για να γίνει σφιχτό το μείγμα.

-Με το χέρι μας δίνουμε στα latkes το σχήμα που εμείς επιθυμούμε.

-Σε  αντικολλητικό  τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνουμε τα latkes και τηγανίζουμε ένα με δυο λεπτά από κάθε πλευρά, προσέχοντας την θερμοκρασία.

-Στραγγίζουμε πάνω σε χαρτοπετσέτα το περιττό λάδι και βάζουμε πάνω στα latkes sour cream και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Για το σερβίρισμα βάζουμε από πάνω μια φλούδα καπνιστού σολομού.

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.