ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο γλυκό για κέρασμα
Συνταγή για καρυδόπιτα.
Υλικά:
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
250 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. γιαούρτι
6 αυγά
150 ml κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 φακελάκι baking powder
Για το σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι: Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το αφήνουμε δέκα λεπτά στη φωτιά.
Σε μία λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κονιάκ με τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλο και το baking. Το ρίχνουμε στη λεκάνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι μία μία κουταλιά.
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και συνεχίζουμε με το αλεύρι κοσκινισμένο. Μόλις γίνει μια ωραία ζύμη ρίχνουμε τα καρύδια και με τη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ απαλά και ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Λαδώνουμε ένα ταψί 40x30. Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180.
Κάνουμε το τέστ με το μαχαίρι και αν είναι απαραίτητο ψήνουμε το πολύ πέντε λεπτά ακόμα. Μόλις βγει από το φούρνο αφήνουμε το ταψί στην άκρη να κρυώσει καλά.
Σιροπιάζουμε και κόβουμε την καρυδόπιτα στο επιθυμητό μέγεθος. Στολίζουμε με καρύδι πάνω στο κάθε κομμάτι.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε τέλεια τον καφέ μας, την απολαμβάνουμε σαν επιδόρπιο και αν θέλουμε να το παρακάνουμε συμπληρώνουμε μια μπάλα παγωτό βανίλια ή σοκολάτα!
Πηγή: Ditucook.blogspot.gr
SELECTIONS
- «Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη
- 5 αντιηλιακά με χρώμα που θα σου λύσουν τα χέρια αυτό το καλοκαίρι
- 5 κοινά λάθη που κάνεις στο μανικιούρ και το πεντικιούρ και καταστρέφουν την ποιότητα των νυχιών σου
- Cannes 2024: 6 λαμπερές εμφανίσεις που έκλεψαν την παράσταση στο red carpet της εκκίνησης του φεστιβάλ