Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Σπυριδούλα από το MasterChef 3 σου έχει τη συνταγή για τα πιο νόστιμα τσουρέκια!

Πάρε μολύβι και χαρτί...



Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, την οποία γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef 3, μας έδειξε τη συνταγή της για Πασχαλινά τσουρέκια.

Διαβάστε αναλυτικά:

Υλικά:
80 γρ. βούτυρο
120 γρ. γάλα
170 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ μαχλέπι
1 κ.γ μαστίχα
1 κ.γ βανίλια σκόνη
3 αυγά και 1 κρόκο για το άλειμμα
110 γρ. νερό χλιαρό
11 γρ. ξηρή μαγιά
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
300 γρ. αλεύρι σκληρό

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με τη ζάχαρη, το βούτυρο,το μαχλέπι,τη βανίλια και τη μαστίχα.
Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό.
Όταν ζεσταθεί (απλά) το γάλα με τα υπόλοιπα ,όχι να βράσει, ρίχνουμε εκτός φωτιάς μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα συνεχίζουμε με τη μαγιά-νερό.
Ανακατεύουμε πάλι και μεταφερόμαστε στο μίξερ με το γάντζο και ρίχνουμε τα άλευρά μας σιγά σιγά…θα γίνει μια τέλεια ζύμη μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια μας… αν κολλάει ρίχνουμε λίγο αλευράκι ακόμα…
Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ένα μπωλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα.
Το αφήνουμε 1.30 ώρα να φουσκώσει καλά.. όταν φουσκώσει το απλώνουμε στο πάγκο μας και το ζυμώνουμε για 3 λεπτάκια..
Χωρίζουμε σε 3 μέρη και κάνουμε μια πλεξούδα.. Όπως μπορούμε…αν δεν μπορούμε το κάνουμε σαν σαλιγκαράκι
Το βάζουμε πάνω στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για μισή ωρίτσα..
Αλείφουμε με αυγό με ένα πινέλο πάνω στο τσουρέκι μας.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για 55 λεπτάκια…
Η ίδια, μάλιστα, φρόντισε να επισημάνει στους followers της: «Το μίγμα αυτό θα μας βγάλει ή ένα μεγάλο τσουρέκι ή 2 μικρότερα. Όταν βγει δηλαδή πριν βγει θα το έχετε ερωτευτεί από τη μυρωδιά και μόνο… Καλή απόλαυση και καλό Πάσχα αγάπες μου…» .

https://www.instagram.com/p/B-2dkvkJS2U/?utm_source=ig_embed

Πηγή

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;