Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καιρός για…frozen yogurt

Eτσι όπως ανεβαίνει η διάθεση για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι



 

 

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει κι η διάθεση μικρών και μεγάλων για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. Το να φτιάξετε παγωμένο γιαούρτι είναι γρήγορο, διασκεδαστικό και δεν απαιτεί πολύ κόπο. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε τις δικές σας κρεμώδεις δημιουργίες. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες συνταγές απαιτούν μόνο τρία ή τέσσερα συστατικά: φρούτα, κάποιο γλυκαντικό (μέλι, σιρόπι κ.λπ.) και γελαδινό πλήρες γιαούρτι ή στραγγιστό γιαούρτι για τη βάση. Και ενώ μπορεί να βοηθήσει να έχεις έναν κατασκευαστή παγωτού, δεν είναι, εντελώς απαραίτητο προκειμένου να ζωντανέψεις αυτές τις ιδέες. Για πολλές σπιτικές γεύσεις fro-yo, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ.

Το μόνο που χρειάζεστε για αυτήν τη συνταγή είναι κατεψυγμένα φρούτα και γιαούρτι. Αυτό είναι! Για μένα, αυτό είναι το τέλειο επιδόρπιο ή απογευματινό σνακ, επειδή ο καρπός είναι ισορροπημένος με κάποια πρωτεΐνη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για μια διακοπή της ζάχαρης. Αλλά το καλύτερο μέρος; Μπορείτε να το φάτε αμέσως! Δεν χρειάζεται να περιμένετε να βγει στον καταψύκτη.

Μπορείτε να κάνετε αυτό το σπιτικό κατεψυγμένο γιαούρτι με οποιονδήποτε τύπο κατεψυγμένων φρούτων: φράουλες, μούρα, μάνγκο, μπανάνα ή ανανά, ανάλογα με τις προτιμήσεις της οικογένειά σας. Και ενώ χρησιμοποίησα εδώ γιαούρτι βανίλιας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε απλό και να το γλυκάνετε με λίγο μέλι και ένα άγγιγμα βανίλιας αν προτιμάτε. Και τα δύο είναι υπέροχα. Είναι πραγματικά τόσο εύκολο όσο δύο συστατικά!

froz2

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Αυτή η μέθοδος παρασκευής κατεψυγμένου γιαουρτιού είναι τόσο εύκολη.

Προσθέστε φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και στραγγιστό γιαούρτι στο μπλέντερ. Το φρούτο προσθέτει την κρύα υφή που μοιάζει με παγωτό και το γιαούρτι προσδίδει την κρέμα. Μου αρέσει το παγωμένο γιαούρτι πλήρους γάλακτος εδώ, γιατί δημιουργεί το πιο κρεμώδες τελικό αποτέλεσμα.

Ανακατέψτε, ξεκινώντας αργά και, στη συνέχεια, σταδιακά αυξάνεται. Αν έχετε Vitamix ή κάτι παρόμοιο χρησιμοποιήστε το κατάλληλο εργαλείο που υπάρχει για να βοηθήσει τα υλικά να ανακατεύονται μέχρι το μείγμα να είναι παχύ. Εάν το μπλέντερ σας δεν διαθέτει αντίστοιχο εργαλείο, σταματήστε και μετακινήστε το μείγμα ή προσθέστε δυνητικά μια κουταλιά της σούπας ή δύο γάλα για να βοηθήσετε τα υλικά να ανακατευτούν.

Συνεχίστε να αναμιγνύετε μέχρι να είναι ομαλή και ομοιόμορφη στην υφή.

Καλή απόλαυση!

Με οποιοδήποτε άλλο είδος γιαουρτιού

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε γιαούρτι προτιμάτε. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε παχύ στραγγιστό γιαούρτι, μπορείτε ακόμα να φτιάξετε και με φυτικά γιαούρτια.

Αν δεν έχω ειδικό μπλέντερ;

Αν δεν έχετε μπλέντερ υψηλής ισχύος, όπως Vitamix * ή Blendtec, μπορεί να έχετε επιτυχία με έναν επεξεργαστή τροφίμων. (Ίσως θελήσετε επίσης να αφήσετε το φρούτο να ξεπαγώνει λίγο αν αυτό λειτουργεί καλύτερα για το μηχάνημά σας.) Διαφορετικά, αφήστε τη δύναμη του μπλέντερ σας να κάνει όλη τη δουλειά και απολαύστε αυτήν την παγωμένη απόλαυση κάθε φορά που χτυπάει κόκκινο η επιθυμία για γλυκιά λιχουδιά!

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.