Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μυστικά για να ψήσετε τέλεια τραγανό μπέικον

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψεις  μπέικον, αλλά ο πιο έξυπνος είναι ο φούρνος



Υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Εάν μαγειρεύετε μόνο δύο φέτες, ένα τηγάνι είναι πιο εύκολο – με νερό εάν είστε έξυπνοι! Δεύτερον, εάν το σοτάρισμα μπέικον είναι ένα βήμα σε μια συνταγή που οδηγεί σε κάτι άλλο να μαγειρευτεί όπου το μπέικον είναι συστατικό, ακολουθήστε τις οδηγίες. Το να το ψήσετε είναι ο ιδανικός τρόπος προετοιμασίας.

Ακόμα και στο 80 τοις εκατό όλων των σεναρίων ενός τέλειου πρωινού, η μέθοδος του φούρνου λειτουργεί καλύτερα. Δείτε πώς να μαγειρεύετε τέλεια το μπέικον στο φούρνο κάθε φορά.

bacon2

  1. Προθερμάνετε το φούρνο.

Προθερμάνετε στους 200 και ευθυγραμμίστε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο. (Θα είστε ευγνώμονες όταν έρθει η ώρα να το βάλετε στα πιάτα.)

Σημείωση: Ο φούρνος του καθενός είναι διαφορετικός. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο φούρνου για να βεβαιωθείτε ότι η θερμότητα είναι στην πραγματικότητα στους 200°. (Πολλά ενσωματωμένα θερμόμετρα είναι ανακριβή.) Εάν το δικό σας συνηθίζει να είναι πιο ζεστό, κινδυνεύετε να κάψετε το μπέικον.

  1. Χρησιμοποιήστε μια σχάρα.

Εάν σας αρέσει το μπέικον πολύ τραγανό, τοποθετήστε μια μεταλλική σχάρα ψύξης μέσα στο ταψί. Η ανύψωση του μπέικον επιτρέπει στις ταινίες να μαγειρεύουν από όλες τις πλευρές. Εάν σας αρέσει το μπέικον λιγότερο τραγανό ή δεν έχετε ειδική σχάρα, παραλείψτε αυτό το βήμα. Σε κάθε περίπτωση το μπέικον σας θα είναι επίσης εξαιρετικό.

  1. Ψήστε το μπέικον.

Βάλτε λωρίδες μπέικον σε ένα μονό στρώμα στο ταψί. Μην τις αφήνετε να αλληλεπικαλύπτονται ή οι λωρίδες να κολλήσουν μεταξύ τους. Ψήστε μέχρι το μπέικον να είναι τραγανό, περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του. Η συμβουλή μας: Ξεκινήστε τον έλεγχο μετά από 15 λεπτά, επειδή ορισμένοι φούρνοι είναι λεπτόκοκκοι και το καμένο μπέικον δεν είναι ωραίο αποτέλεσμα.

  1. Στραγγίστε τις φέτες.

Κατά κανόνα, στραγγίξτε τις (πολύ λιπαρές) φέτες μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα και μετά σερβίρετε αμέσως.

  1. Αποθηκεύστε το λίπος από το μπέικον!

Ρίξτε το λίπος σε ένα μπολ με καπάκι (ή σε άλλο γυάλινο δοχείο) και φυλάξτε το στο ψυγείο. Πράγματι – η αποθήκευση λίπους θα είναι η καλύτερη απόφαση που θα έχετε πάρει για όλη την εβδομάδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε αυγά, ψητά λαχανικά ή ποπ κορν!

bacon

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12 φέτες μπέικον

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° και ευθυγραμμίστε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο. Εάν χρησιμοποιείτε, τοποθετήστε μια σχάρα στο φύλλο ψησίματος. Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα μόνο στρώμα πάνω στο φύλλο ψησίματος ή στην ειδική σχάρα, φροντίζοντας να μην επικαλύπτεται.

Ψήστε μέχρι την επιθυμητή τραγανότητα, 15 έως 25 λεπτά. (Λεπτές φέτες θα μαγειρέψουν πιο γρήγορα!)

Στραγγίξτε σε χαρτί με χαρτοπετσέτα και σερβίρετε.

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»