Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… αλλά το απ' έξω...



tomato bun2

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω. Κι αν έχεις συνηθίσει την εξίσωση που λέει ψωμάκι συν μπιφτέκι συν συνοδευτικά ίσον burger, άλλαξε τους συντελεστές όσον αφορά το ψωμί. Αντί για ψωμί μπέργκερ, μπριός ή οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική κόψε μια κόκκινη λαχταριστή, ζουμερή -αλλά όχι την πιο ώριμη εκδοχή της- ντομάτα στη μέση και βάλε το μπιφτέκι σου και ό,τι άλλο θες ανάμεσα στα δύο μέρη της κομμένης ντομάτας.

Η παρακάτω συνταγή επίσης θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις φήμες που έχεις ακούσει για τα μπιφτέκια κοτόπουλου που τα παρουσιάζουν να είναι στεγνά και βαρετά. Χάρη στον φρέσκο βασιλικό, τη νόστιμη παρμεζάνα και το βαλσάμικο ξίδι, αυτά έχουν υφή και γεύση που θα σε ενθουσιάσουν. Και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες; Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για burger…

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κιμάς κοτόπουλο

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 κουταλιές της σούπας θρυματισμένα φύλλα βασιλικού, καθώς και περισσότερα ολόκληρα για γαρνιτούρα

1/2 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

5 παχιες φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας

5 ντομάτες (στρογγυλές μεγάλες) κομμένες στη μέση

1 φλιτζάνι φύλλα baby σπανάκι

Βαλσάμικο σε σπρέι

tomato bun

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις αλεσμένο κοτόπουλο, παρμεζάνα, σκόρδο, βασιλικό και βαλσάμικο ξύδι. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια φτιάχνεις το μείγμα σε 5 μικρά μπιφτέκια, περίπου του ίδιου μεγέθους με τις ντομάτες σου.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, θερμαίνεις το λάδι. Προσθέτεις τα μπιφτέκια και τα μαγειρεύεις μέχρι να ψηθούν στην κάτω πλευρά, περίπου 6 λεπτά. Αναποδογυρίζεις και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, περίπου 4 λεπτά και στη συνέχεια βάζεις από πάνω τη μοτσαρέλα. Καλύπτεις το τηγάνι και αφήνεις μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το μπιφτέκι κοτόπουλο, 2 έως 3 λεπτά ακόμη.

Κόβεις τις ντομάτες στη μέση (αφαιρείς πάνω το κοτσάνι). Πασπαλίζεις το εσωτερικό και των δύο κομματιών με αλάτι και πιπέρι. Βάζεις στην κάτω ντομάτα φύλλα baby σπανάκι, τα μπιφτέκια και τον βασιλικό και αν θες ψεκάζεις με βαλσάμικο σπρέι. Καπακώνεις με την υπόλοιπη μισή ντομάτα.

Tip: Αν το προτιμάς ψήνεις τα μπιφτέκια στο φούρνο ή στο γκριλ, και λίγο πριν να είναι έτοιμα βάζεις τις φέτες μοτσαρέλας για να λιώσουν.

Εκτός από μπιφτέκι με κιμά κοτόπουλο, μπορείς να δοκιμάσεις την εκδοχή αυτή με τις ντομάτες αντί για ψωμάκι με ό,τι μπιφτέκι θες, κλασικό ή λαχανικών.

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.