Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση 



bruss1

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου. Η σοτέ εκδοχή τους κερδίζει σε γεύση, ταχύτητα και ευκολία.

Αυτά τα μικρά πράσινα στρογγυλά μπαλάκια έχουν πολλές μαγειρικές δεξιότητες καθώς μπορούν να συνδυαστούν με άπειρες επιλογές, ανάλογα με την όρεξη και τις προτιμήσεις σου. Ανάδειξε τη φυσική τους γεύση ρίχνοντας νιφάδες τσίλι, σπόρους κύμινου, φρέσκια ρίγανη ή συνδύασέ τα με άλλες γεύσεις που σου αρέσουν. Τα λαχανάκια των Βρυξελλών γίνονται υπέροχα με τυρί, ή ταιριάζουν ως εξαιρετική γαρνιτούρα σε πιάτα με κρέας ή ψάρι.

 

Πώς μπορώ να προετοιμάσω τα λαχανάκια Βρυξελλών;

Ξεκίνησε όπως θα έκανες με οποιοδήποτε λαχανικό ή χορταρικό – δώσε τους ένα καλό ξέβγαλμα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να αφαιρέσεις το στέλεχος και, μετά, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να τραβήξετε τυχόν κίτρινα ή κατεστραμμένα εξωτερικά φύλλα. Et voila, ένα τέλεια καθαρισμένο βλαστάρι!

 

ΥΛΙΚΑ:

3 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

bruss

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Χυμός 1/2 λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο, αλεσμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή τηγάνι) με μέτρια-υψηλή θερμότητα, θερμάνεις το λάδι. Μόλις ζεσταθούν, προσθέτεις τα λαχανάκια Βρυξελλών και ανακινείς το σκεύος, έτσι ώστε όλες οι κομμένες πλευρές των φύτρων να τοποθετηθούν κομμένες προς τα κάτω σε ένα στρώμα. Μαγειρεύεις 5 έως 7 λεπτά, έως ότου οι κομμένες πλευρές των βλαστών γίνουν καραμελωμένες.

Ανακατεύεις έως ότου τα λαχανάκια αποκτήσουν χρώμα και γίνουν μαλακά, 6 έως 8 λεπτά ακόμη. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι, ρίχνεις το λεμόνι και προσθέτεις το σκόρδο. Ανακατεύεις και μαγειρεύεις για 1 λεπτό περισσότερο.

Εναλλακτικά, μπορείς να βράσεις ή να κάνεις στο ατμό τα λαχανάκια, να τα στραγγίξεις κι ύστερα να τα σοτάρεις στο τηγάνι με το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά όπως αναγράφεται παραπάνω αλλά σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Tip: Αν προτιμάς τις βουτυρένιες γεύσεις μπορείς αντί για ελαιόλαδο να τα σοτάρεις σε βούτυρο. Κάνε την έκπληξη, δοκιμάζοντάς τα με ελαφριά σος γιαουρτιού ή cream cheese ή με φοντί λιωμένου τυριού… Επίσης είναι τέλεια σκέτα απλώς με μπαλσάμικο

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram