Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Στην κουζίνα με τον Brad Pitt

Στο κινηματογραφικό έργο Once Upon a Time in Hollywood, ο Brad Pitt, ετοιμάζει την πιο απλή εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου πιάτου mac and cheese 



Στο κινηματογραφικό έργο Once Upon a Time in Hollywood, ο χαρακτήρας του Brad Pitt, Cliff Booth – ένας ξεπερασμένος stuntman του Χόλιγουντ – ετοιμάζει την πιο απλή εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου πιάτου mac and cheese με εντελώς πρωτότυπο τρόπο…

Βλέπουμε τον ήρωα Booth να μαγειρεύει τα μακαρόνια σε λίγο βραστό νερό πριν ρίξει ένα πακέτο τριμμένο τυρί ακριβώς πάνω. Στη συνέχεια το παίρνει στον καναπέ και αρχίζει να τρώει δείπνο κατευθείαν από το σκεύος.

Αναμειγνύει απλώς το τυρί στα ζυμαρικά. Χωρίς νερό, γάλα, βούτυρο, κανένα από αυτά τα συνηθισμένα συστατικά της συνταγής. Κι αυτό η ιδιαίτερη εκτέλεση δημιουργεί μια υπέροχη γαστρονομική στιγμή στην ταινία.

Υπό άλλες συνθήκες, αυτή η μαγειρική διαστρέβλωση μπορεί να σου δημιουργούσε αρνητικά συναισθήματα και να σου άφηνε μια δυσάρεστη γεύση, αλλά εφόσον ήταν μια έμπνευση εκτελεσμένη από τα χεράκια του Brad Pitt...

Οι κριτικοί μαγειρικής διέκριναν "κάτι εγγενώς νοσταλγικό"  σε αυτή τη σκηνή λόγω της σύνδεσής της με τα μακαρόνια με τυρί.

braddddd

"Το Mac and cheese εφευρέθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης επειδή είναι ένα φθηνό, σχετικά υγιεινό γεύμα που μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα και με ελάχιστα συστατικά", είπε. Και πολλές γενιές Αμερικανών το θεωρούν το κατεξοχήν εθνικό γεύμα της παιδικής τους ηλικίας.

Η ηθοποιία του Pitt, μαζί με τη σκηνοθεσία του Quentin Tarantino, έδεσε τα πάντα με μαεστρία κάνοντάς το "ξεχωριστό κινηματογραφικό φαγητό της χρονιάς".

Αξιοποιώντας τον παράγοντα της νοσταλγίας, ο Brad Pitt απέδωσε τη σκηνή με τον δικό του σέξι και σαγηνευτικό τρόπο – απογειώνοντας τη σκηνή. Σε αυτό έπαιξε βέβαια ρόλο και η ικανότητα του Tarantino να γυρίζει το διακόπτη της νοσταλγίας και να ενθουσιάζει το κοινό των ταινιών του για διαφορετικές χρονικές περιόδους. Έχει επίσης έναν τρόπο να κάνει το φαγητό να φαίνεται καλό. Αυτή ήταν μια τέλεια προσθήκη στο ρεπερτόριό του στη μεγάλη οθόνη.

bradneww

Αν σου ανοίξαμε την όρεξη για mac' n cheese εδώ μια κλασική συνταγή για να δοκιμάσεις τις δεξιότητές σου:

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

1/4 φλιτζάνι βούτυρο

1/4φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

αλεσμένο μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση

2 φλιτζάνια γάλα

2 φλιτζάνια τριμμένο  τυρί Cheddar

mac

Εκτέλεση

Βράζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα ελαφρά αλατισμένο νερό. Μαγειρεύεις τα μακαρόνια στο βραστό νερό, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαγειρευτούν al dente, 8 λεπτά.. Kαι στραγγίζεις.

Λιώνεις το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύεις με το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Αδειάζεις αργά το γάλα στο μείγμα βουτύρου-αλευριού ενώ συνεχώς ανακατεύεις έως ότου το μείγμα γίνει λείο ενώ βράζει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το τυρί Cheddar στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει το τυρί, 2 έως 4 λεπτά.

Απλώνεις τη σάλτσα στα μακαρόνια μέχρι να επικαλυφθούν.

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου