Διεθνής Ημέρα Σεφ – και ξέρουμε πώς να την γιορτάσεις

Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες 

Αγγελική Λάλου

chefb

Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες (αλλά και πολλών ανθρώπων επίσης), επειδή έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την καλύτερη κουζίνα αλλά και να γευτείς συνταγές από όλες τις γωνιές του κόσμου από τους σεφ που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό συντονίζοντας μια ολόκληρη ομάδα κρυμμένη πίσω από τον "πάγκο". Η διεθνής ημέρα του σεφ είναι για να τιμηθούν και αναγνωριστούν αυτοί οι επαγγελματίες και είναι πιθανώς μια από τις καλύτερες ευκαιρίες που μπορούν να αποκτήσουν οι άνθρωποι για να μάθουν πώς να μαγειρεύουν και πώς να συνδέονται με σεφ της περιοχής τους.

Είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να διδάξεις στα παιδιά πώς να μαγειρεύουν και να τους δώσεις την έμπνευση να γίνουν σεφ. Ή να δοκιμάσεις το μαγειρικό σου ταπεραμέντο και να καλέσεις φίλους στο σπίτι για να τους κάνεις το τραπέζι – με gourmet τρόπο.

Η Διεθνής Ημέρα του Σεφ

Η Διεθνής Ημέρα του Σεφ ξεκίνησε το 2004 από τον αξιότιμο σεφ Δρ Bill Gallagher, ο οποίος τότε ήταν ο πρόεδρος της WorldChefs, ενός δικτύου με πάνω από 100 συλλόγους σεφ, που επικεντρώνεται στην παροχή εκπαίδευσης, ανταγωνισμού, δικτύωσης και βιωσιμότητας σε ό,τι αφορά τη μαγειρική και τη γαστρονομία.

Γενικότερα, αυτή η ημέρα επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των παιδιών σε όλο τον κόσμο σχετικά με τη σημασία της υγιεινής διατροφής, την προώθηση της σταδιοδρομίας των σεφ και την αλλαγή των τοπικών κοινοτήτων τους. Κάθε χρόνο, οι WorldChefs και οι συνεργάτες τους δημιουργούν διαφορετικά θέματα για τη μετάδοση της αποστολής τους. Το WorldChefs ξεκίνησε όταν το 1920, μια ελβετική ομοσπονδία μάγειρας εισήγαγε την ιδέα μιας διεθνούς ένωσης σεφ, και έτσι το 1928 ιδρύθηκε το WorldChefs στη Σορβόννη του Παρισιού.

Κάθε λίγα χρόνια διεξάγονται συνέδρια και διάφορες χώρες αναλαμβάνουν εκ περιτροπής την προεδρία του οργανισμού. Για πάνω από 90 χρόνια, το WorldChefs ξεκίνησε από μια απλή ένωση για να εξελιχθεί σε έναν παγκόσμιο οργανισμό προκειμένου να βοηθήσει στην εκπαίδευση των ανθρώπων σχετικά με τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

Το 2017, το θέμα του WorldChefs ήταν η ιδέα ενός υπερήρωα ή για να είμαστε ακριβείς, «Foods For Healthy Heroes» και προηγουμένως αφορούσε την τέχνη της τοποθέτησης φαγητού σε ένα πιάτο ή μια σύντομη παρουσίαση εκλεπτυσμένου πιάτου. Αυτή η ημέρα χρησιμοποιείται επίσης για να εορταστεί η ιδιότητα  του σεφ ως ευγενούς επαγγέλματος, με την ελπίδα να μεταδοθούν οι γνώσεις και οι γαστρονομικές δεξιότητες και στις επόμενες γενιές.

chef

Πώς μπορείς να συμμετάσχεις

Σεφ από όλο τον κόσμο καλούνται να φιλοξενήσουν το δικό τους εργαστήριο Υγιεινής Διατροφής για το Μέλλον στην περιοχή τους. Θα μπορούσε να είναι μια εκδήλωση για τα παιδιά, ή μια εκδήλωση για 300 παιδιά, κάθε παιδί μετράει και είναι σημαντικό να μοιραστείς την ευκαιρία να μάθεις και να απολαύσεις να τρως υγιεινά φαγητά!

Ένα κιτ εργαλείων με όλα όσα χρειάζεσαι για να οργανώσεις ένα εργαστήριο Διεθνούς Ημέρας Σεφ, από οδηγίες, χρήσιμο υλικό έως συνταγές και συμβουλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει ετοιμαστεί για σένα.

Πραγματοποίησε  εδώ λήψη της εργαλειοθήκης σήμερα και ετοιμάσου να συμμετάσχεις με σεφ από όλο τον κόσμο κοινοποιώντας και κάνοντας μεγάλο αντίκτυπο με τα παιδιά στην κοινότητά σου στις 20 Οκτωβρίου 2020.

Για  να σου προσφέρουμε μερικές ακόμα ιδέες για το πώς να γιορτάσεις τη σημερινή μέρα και για να σου δώσουμε την έμπνευση προκειμένου να ξυπνήσει ο σεφ μέσα σου διαλέξαμε μερικές ταινίες όπου πρωταγωνιστεί η μαγειρική και οι σεφ!

 

 

 

Πηγή: botrini.grAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares