Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει



soupc

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος. Διαθέτει ένα απλό σπιτικό πέστο βασιλικού που μπαίνει στο τέλος για να προσθέσει ένα οικείο άρωμα εξοχής.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλάκια του γλυκού συν 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξεχωριστά

½ φλιτζάνι καρότο ή κόκκινη πιπεριά σε κύβους

1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε τέταρτα

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, αλεσμένη

5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο

1 ½ κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα

1 φλ. baby σπανάκι, ψιλοκομμένο

1 φλ. φασόλια

1/4 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα

1/3 φλιτζάνι ελαφρώς συσκευασμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού

φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

3/4 φλιτζάνι κρουτόν

soupd

EKTEΛΕΣΗ

Ζεσταίνεις 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις καρότο (ή πιπεριά) και το κοτόπουλο. Μαγειρεύεις, γυρίζοντας το κοτόπουλο και ανακατεύοντας συχνά, έως ότου το κοτόπουλο αρχίσει να γίνεται καφέ, 3 έως 4 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτεις το ζωμό και τη μαντζουράνα. Φέρνεις σε βρασμό σε υψηλή θερμοκρασία. Μειώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το κοτόπουλο ψηθεί, περίπου 5 λεπτά.

Με μια κουτάλα με σχισμή, μεταφέρεις τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα καθαρό πιάτο για να κρυώσει. Προσθέτεις σπανάκι και φασόλια στην κατσαρόλα και βράζεις απαλά. Μαγειρεύεις για 5 λεπτά για να συνδυάσεις τις γεύσεις.

Συνδυάζεις την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι, την παρμεζάνα και τον βασιλικό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (κι ένα μικρό μπλέντερ είναι εντάξει). Επεξεργάζεσαι το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα, προσθέτοντας λίγο νερό και ξύνοντας τις πλευρές, όπως απαιτείται.

Κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια μπουκιές. Ανακατεύεις το κοτόπουλο και το πέστο στην κατσαρόλα. Καρυκεύεις με πιπέρι. Αφήνεις μέχρι να ζεσταθούν. Γαρνίρεις με κρουτόν, αν το επιθυμείς.

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.