Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει

Αγγελική Λάλου

soupc

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος. Διαθέτει ένα απλό σπιτικό πέστο βασιλικού που μπαίνει στο τέλος για να προσθέσει ένα οικείο άρωμα εξοχής.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλάκια του γλυκού συν 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξεχωριστά

½ φλιτζάνι καρότο ή κόκκινη πιπεριά σε κύβους

1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε τέταρτα

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, αλεσμένη

5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο

1 ½ κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα

1 φλ. baby σπανάκι, ψιλοκομμένο

1 φλ. φασόλια

1/4 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα

1/3 φλιτζάνι ελαφρώς συσκευασμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού

φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

3/4 φλιτζάνι κρουτόν

soupd

EKTEΛΕΣΗ

Ζεσταίνεις 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις καρότο (ή πιπεριά) και το κοτόπουλο. Μαγειρεύεις, γυρίζοντας το κοτόπουλο και ανακατεύοντας συχνά, έως ότου το κοτόπουλο αρχίσει να γίνεται καφέ, 3 έως 4 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτεις το ζωμό και τη μαντζουράνα. Φέρνεις σε βρασμό σε υψηλή θερμοκρασία. Μειώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το κοτόπουλο ψηθεί, περίπου 5 λεπτά.

Με μια κουτάλα με σχισμή, μεταφέρεις τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα καθαρό πιάτο για να κρυώσει. Προσθέτεις σπανάκι και φασόλια στην κατσαρόλα και βράζεις απαλά. Μαγειρεύεις για 5 λεπτά για να συνδυάσεις τις γεύσεις.

Συνδυάζεις την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι, την παρμεζάνα και τον βασιλικό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (κι ένα μικρό μπλέντερ είναι εντάξει). Επεξεργάζεσαι το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα, προσθέτοντας λίγο νερό και ξύνοντας τις πλευρές, όπως απαιτείται.

Κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια μπουκιές. Ανακατεύεις το κοτόπουλο και το πέστο στην κατσαρόλα. Καρυκεύεις με πιπέρι. Αφήνεις μέχρι να ζεσταθούν. Γαρνίρεις με κρουτόν, αν το επιθυμείς.

 

 

Πηγή: botrini.gr



About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares