ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σοκο_λαχταριστές τηγανίτες στον φούρνο!
Ετοιμάσου να ενδώσεις σε απολαυστικό πειρασμό: Tηγανίτες πασπαλισμένες με τσιπ σοκολάτας και πλημμυρισμένες με το αγαπημένο σου σιρόπι
Ετοιμάσου να μπεις και να ενδώσεις σε απολαυστικό πειρασμό: Στρώματα αφράτων τηγανιτών, πασπαλισμένες με τσιπ σοκολάτας και πλημμυρισμένες με ζάχαρη άχνη και το αγαπημένο σου σιρόπι.
ΥΛΙΚΑ:
8 ΤΕΜΑΧΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Βούτυρο, για να αλείψεις στο ταψί
20 μαγειρεμένες τηγανίτες (φρέσκες ή αποψυγμένες κατεψυγμένες)
5 μεγάλα αυγά
2 φλ. γάλα (κατά προτίμηση ολόκληρο ή 2%)
1/4 φλ. ζάχαρη
1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ. ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας
Ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα
Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνεις ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ. Κόβεις τις μαγειρεμένες τηγανίτες στη μέση και αρχίστε να τις μαζεύετε, στρογγυλά προς τα πάνω, μέσα στο σκεύος που θα ψηθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά μαζί τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνεις το μείγμα του μπολ τις τηγανίτες, τις σπρώχνεις με μια σπάτουλα για να βεβαιωθείς ότι έχουν βυθιστεί πλήρως στο υγρό. Καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και τις αφήνεις στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες και μέχρι τη νύχτα.
Όταν είναι έτοιμες για ψήσιμο, προθερμάνεαις το φούρνο στους 200.
Πασπαλίζεις τηγανίτες με τσιπ σοκολάτας, ξανα-καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις 40 λεπτά. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί εντελώς, 10 λεπτά ακόμη.
Πασπαλίζεις κατά βούληση με ζάχαρη άχνη και σερβίρεις με σιρόπι σφενδάμου ή άλλο σιρόπι της αρεσκείας σου.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης