Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι



lasagnab

Τι είναι καλύτερο από ένα brownie; Μα φυσικά 8 στρώσεις brownies και τυρί κρέμας. Αυτό είναι το πιο επικό σοκολατένιο επιδόρπιο και δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου στην ετοιμασία του. Μπορείς να το συνδυάσεις με κανονικά λαζάνια για κυρίως και να το κρατήσεις για το τέλος ως τον τέλειο επίλογο ενός γεύματος ή ενός βραδινού με θέμα τα κλασικά λαζάνια.

 

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ BROWNIES

Σπρέι μαγειρικής

2 κουτιά μίξης brownies, συν συστατικά που απαιτούνται στο κουτί

lasagnac

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΡΕΜΑΣ

2 συσκευασίες τυρί κρέμα, μαλακό

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουτ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

2 κουταλιές της σούπας κομματάκια σοκολάτας

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 κουτ. ξύσματα σοκολάτας

lasagna

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° και ετοιμάζεις ένα ταψί 9 «-x-13» με χαρτί ψησίματος που έχεις περάσει με σπρέι μαγειρικής. Προετοιμάζεις τα μείγματα brownies σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και βάλε και τα δύο μείγματα στο έτοιμο ταψί. Ψήνεις μέχρι να βγάλεις μια οδοντογλυφίδα καθαρή στη μέση, 40 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς.

Κάνε τη στρώση κρέμας τυριού: Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, κτυπάς το τυρί κρέμας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις τη ζάχαρη άχνη και χτυπάς μέχρι να μην παραμείνουν κομμάτια, στη συνέχεια προσθέτεις βανίλια και αλάτι και χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν.

Κάνε την ganache σάλτσα: Τοποθετείς τα τσιπ σοκολάτας σε ένα μεσαίο, αδιάβροχο μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις τη κρέμα γάλακτος και βράζεις. Ρίχνεις κρέμα πάνω από τσιπ σοκολάτας και την αφήνεις να καθίσει 5 λεπτά και στη συνέχεια χτυπάς ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς.

Αφαιρείς το brownie από το ταψί και κόψε στο μισό πλάτος και στη συνέχεια κόψε κάθε κομμάτι στο μισό οριζόντια, για να φτιάξεις συνολικά 4 λεπτά στρώματα. Τοποθετείς ένα κομμάτι brownie σε μια πιατέλα και στη συνέχεια απλώνεις ένα λεπτό στρώμα ganache στην κορυφή. Προσθέτεις περίπου 1/3 γέμιση τυριού κρέμας και στη συνέχεια συμπληρώνεις με άλλο ένα στρώμα brownie. Επαναλαμβάνεις τα στρώματα, ολοκληρώνοντας το τελικό στρώμα του brownie με ganache, διατηρώντας λίγη για σερβίρισμα. Βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει καλά.

Πασπαλίζεις με ξύσματα σοκολάτας και συμπληρώνεις με επιπλέον ganache πριν το σερβίρισμα.

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

CELEBS

Στέφανο Σαρτίνι: Ο χωρισμός με τη Ρούλα Κορομηλά και το τέλος του Μπράβο!

Ο Ιταλός σκηνοθέτης σχολίασε το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα

FASHION RADAR

Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones

Ένα εμβληματικό φόρεμα της δεκαετίας του '90, απόλυτα ταιριαστό και στις δύο

CELEBS

Ελένη Πετρουλάκη: Βραδινή έξοδος με τις κούκλες 17χρονες κόρες της

Η Μίλα και η Δωροθέα Ίβιτς μεγάλωσαν πολύ