Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή  συνδυάζουμε το αβοκάντο με «επικίνδυνα» υλικά 



Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.

Το μαγικό αβοκάντο έχει γίνει ένα μοντέρνο φρούτο χάρη στο ότι είναι πλούσιο σε υγιή ακόρεστα λίπη. Σίγουρα έχεις ακούσει την έκφραση «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον γιατρό τον κάνει πέρα», αλλά φαίνεται ότι είναι καιρός να απομακρυνθεί το μήλο γιατί τώρα οι ειδικοί διατροφής συμβουλεύουν να τρώμε αβοκάντο κάθε μέρα. Αυτό δεν θα είναι ιδιαίτερο πρόβλημα μόλις δοκιμάσεις αυτήν τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ: 1 άτομο

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 20 ΛΕΠΤΑ

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας πιπεριά, σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο

1 αβοκάντο

50 γρ. τεμαχισμένο τυρί τσένταρ

150 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

6 φέτες μπέικον

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Κόβεις σε τετράγωνα μικρά κομμάτια την κόκκινη πιπεριά και προσθέτεις τα κομμάτια σε ένα μπολ μαζί με το σχοινόπρασο. Κόψε το αβοκάντο στο μισό και αφαίρεσε τον πυρήνα και τη φλούδα. Βγάλε λίγο από το αβοκάντο από το κέντρο και βάλε το στο μπολ με τις πιπεριές και το σχοινόπρασο. Προσθέτεις το τριμμένο τσένταρ στο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί. Με ένα κουτάλι βάζεις το μείγμα στο κέντρο του αβοκάντο. Πιέζεις σταθερά τα μισά αβοκάντο ώστε να εφάπτονταο και όπως είναι ενωμένα καλύπτεις το αβοκάντο ολόκληρο εξωτερικά με τον κιμά, το τυλίγεις όπως είναι με τις φέτες μπέικον κρέατος σε μπέικον και αλείφεις με σάλτσα μπάρμπεκιου. Ψήνεις για 20 λεπτά μέχρι να γίνει ωραίο και τραγανό. Τα αβοκάντο είναι υπέροχα από μόνα τους, αλλά όλα έχουν καλύτερη γεύση με μπέικον και τυριά!

avb

Δεύτερη συνταγή

ΥΛΙΚΑ: 2 άτομα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 αβοκάντο

1/3 φλ. τριμμένο τσένταρ

8 φέτες μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200. Κόψε κάθε αβοκάντο στη μέση και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Ξεφλουδίζεις κάθε αβοκάντο. Βάζεις στη θέση του πυρήνα το τσένταρ κι ενώνεις τα δύο κομμάτια μεταξύ τους. Τυλίγεις κάθε αβοκάντο με 4 φέτες μπέικον. Τοποθετείς τα αβοκάντο τυλιγμένα με μπέικον σε ταψί και ψήνεις μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό στην κορυφή, περίπου 5 λεπτά. Πολύ προσεκτικά, γυρνάς το αβοκάντο χρησιμοποιώντας λαβίδες και συνεχίστε να ψήνεις μέχρι να γίνει τραγανό παντού, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Κόβεις στη μέση και σερβίρεις αμέσως.

Tip: στον πυρήνα μπορείς να δοκιμάσεις οποιοδήποτε άλλο τυρί θες ή να φτιάξεις τη γέμιση της επιλογής σου – μια άλλη δημοφιλή εναλλακτική είναι εκείνες που στο εσωτερικό χρησιμοποιούν μελάτο βραστό αυγό που και σε αυτή την εκδοχή το αποτέλεσμα είναι εξίσου εκρηκτικό!

Πηγή: botrini.gr

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.