Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ζεστή ευτυχία… με γεύση σοκολάτα

Τίποτα καλύτερο από μία κούπα ζεστό γάλα με κακάο... 



Γάλα, κακάο σε σκόνη και πολλή φαντασία είναι τα συστατικά για τις πιο ονειρεμένες ζεστές σοκολάτες…
Λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα υγείας, σοκολάτα με διάφορες περιεκτικότητες σε κακάο που μπορείτε να τρίψετε μόνες σας ή να τις βρείτε έτοιμες στο εμπόριο.
Γάλα φρέσκο, γάλα εβαπορέ, ζαχαρούχο γάλα, κρέμα γάλακτος, γάλα σόγιας, γάλα αμυγδάλου, γάλα καρύδας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, οι επιλογές είναι πολλές.
Βράζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη σκόνη κακάο ανακατεύοντας συνεχώς και σταματάμε ανάλογα με το πόσο καυτή ή πόσο πηχτή τη θέλουμε. Αν την αφήσετε να πήξει αρκετά μπορείτε να φτιάξετε και δίχρωμες σοκολάτες, οι οποίες σε γυάλινες κούπες φαίνονται πολύ προκλητικές…

Αν σας αρέσουν οι πικάντικες ή οι έντονα αρωματικές γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά, όπως ξυλαράκια κανέλας, κόκκους πιπεριού, τσίλι, κομματάκια τζίντζερ, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, βανίλια (όχι όλα μαζί…).

hotchoc

Αν θέλετε να έχουν φρουτώδεις νότες μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα εσπεριδοειδών, λίγο για να μην πικρίσει, ή και ολόκληρα κομματάκια φρούτων (όπως μπανάνα) ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Αν αποφασίσετε να ανεβάσετε κι άλλο την θερμοκρασία μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι αλκοολούχο ποτό – τα λικέρ είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, αλλά σε κάποιους αρέσει να δοκιμάζουν αναμείξεις και με πιο βαριά ποτά, όπως κονιάκ, ρούμι ή ουίσκι.

Αν επιδιώκετε να σας «ξυπνήσει» μπορείτε να προσθέσετε και μια δόση (ή δύο αν χρειάζεστε έξτρα ενέργεια) εσπρέσο.

Οι αγαπημένες των παιδιών είναι οι πιο απλές, ή λευκές ή κλασικές ζεστές σοκολάτες γάλακτος –ιδανικά εμπλουτισμένες με μαρσμέλοου– διακοσμημένες με τρούφα και σαντιγί. Για ακόμα περισσότερη ενέργεια μπορείτε να προσθέσετε φιστικοβούτυρο. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε κάποιο σιρόπι ή σκόνη κακάο για πασπάλισμα.

Την πίνετε ζεστή, αλλά όχι καυτή… καλή απόλαυση!

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.