Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Ένα μικρό νόστιμο έργο τέχνης σο πιάτο σου



Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.

Χυλοπίτες με αυγά ή παπαρδέλες

Αντί για τα συνηθισμένα μακαρόνια ή πέννες, επιλέξαμε τη βάση με βάση τα ζυμαρικά που είναι φτιαγμένα με αυγό. Η πλούσια γεύση και η υφή που μοιάζει με φρέσκα ζυμαρικά είναι ο τέλειος καμβάς για τα γλυκά σοταρισμένα λαχανικά. Εάν θέλετε να το αλλάξετε, tagliatelle ή fettuccine θα ταίριαζαν επίσης καλά.

Μαγείρεμα από τη ρίζα στα φύλλα

Αυτό το πιάτο χρησιμοποιεί δύο συχνά απορριφθέντα συστατικά: τα φύλλα από το ραπανάκι, τα οποία έχουν ελαφρώς πικάντικη γεύση, και τα «σκληρά» σκούρα πράσινα άκρα των πράσων, τα οποία χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να γίνουν, αλλά έχουν πολύ πιο έντονη γεύση.

Σούπερ γλυκά ραπανάκια

Τα κόκκινα ραπανάκια, ή τα ραπανάκια Cherry, τείνουν να είναι λίγο πικάντικα. Αλλά όταν σοταριστούν ή ψηθούν, γίνονται απίστευτα γλυκά και τρυφερά. Λιγότερο σημαντικό, αλλά αξίζει να σημειωθεί, αλλάζουν επίσης την πιο τέλεια απόχρωση ροζ.

Μανιτάρια αντί για κρέας

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ μανιτάρια maitake (AKA hen-of-the-woods), είστε έτοιμοι για μια μοναδική απόλαυση. Παρέχουν εξαιρετικά αλμυρές γεύσεις και μια ευχάριστη, ελαφρώς λαστιχωτή υφή. Εάν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε μια ποικιλία μανιταριών.

pasta anoixi b

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 κιλό pappardelle ή χυλοπίτες

1 μάτσο κόκκινα ραπανάκια, με φύλλα

1 μεσαίου μεγέθους πράσο

2 κουταλιές της σούπας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο, καθώς και περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες

1 φλιτζάνι μανιτάρια maitake, σχισμένα σε κομμάτια δαγκώματος

1 φλιτζάνι μπιζέλια,

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτές φέτες

1/4 φλ. λευκό κρασί

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ξύσμα λεμονιού, για σερβίρισμα

pasta ano

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις χυλοπίτες ή παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, διατηρώντας 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα λαχανικά: χωρίστε τα φύλλα από τα ραπανάκια και ξεπλύνετε και στεγνώστε και τα δύο. Κόψτε τα και μεταφέρετε το καθένα σε ξεχωριστά μπολ. Κόψτε το μισό πράσο κατά μήκος και ξεπλύνετε καλά. Αφαιρέστε τη ρίζα και κόψτε σε φέτες τα κομμάτια, διατηρώντας τα σκούρα πράσινα μέρη χωριστά από ανοιχτό πράσινο και λευκό.

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε ραπανάκια και ανακινήστε το σκεύος έτσι ώστε όλα τα ραπανάκια να είναι κομμένα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε χωρίς ανακάτεμα για 3 λεπτά ή έως ότου οι κάτω πλευρές είναι χρυσές. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε 3 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας περιστασιακά. Μεταφέρετε τα ραπανάκια σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε περισσότερο λάδι εάν είναι απαραίτητο και προσθέστε μανιτάρια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα μανιτάρια είναι χρυσά και μαλακά, 4 έως 6 λεπτά. Μεταφέρετε τα μανιτάρια στο μπολ με τα ραπανάκια.

Επιστρέψτε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέστε σκούρα πράσινα πράσα και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν ανοιχτό πράσινο και ελαφρώς τρυφερό. Προσθέστε τα ανοιχτά πράσινα πράσα και μπιζέλια, σεζόν με αλάτι και μαγειρέψτε 2 λεπτά ακόμη. Προσθέστε το σκόρδο και τα φύλλα από ραπανάκι και μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμη, έως ότου το σκόρδο ν βγάλει το άρωμά του και τα φύλλα να μαραθούν.

Προσθέστε ραπανάκια και μανιτάρια πίσω στο τηγάνι, ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε και μετά προσθέστε κρασί. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί, 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε κρέμα, σιγοβράστε και μαγειρέψτε μέχρι να πυκνωθεί ελαφρώς, 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, στη συνέχεια προσθέστε παρμεζάνα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να τα συνδυαστούν καλά τα υλικά και να λιώσει το τυρί. Εάν η σάλτσα είναι πολύ παχιά, προσθέστε λίγο νερό ζυμαρικών, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη, έως ότου η σάλτσα να είναι λεία και βελούδινη.

Μόλις επικαλυφθούν, ρίξτε στα ζυμαρικά λίγο ξύσμα λεμόνι και καρυκεύστε με μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα στο πλάι.

Tip: Άλλες προτάσεις λαχανικών είναι να προσθέσεις σπαράγγια, πιπεριές ή παντζάρι αλλά και ντοματίνια.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους