Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Μια καλοκαιρινή συνταγή που θα σε ταξιδέψει σε μια γευστική χώρα



Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το εύκολο γέμισμα γαρίδας δίνει ένα κρεμώδες αποτέλεσμα που λιώνει στο υπέροχα στόμα. Είναι τόσο καλό που στοιχειώνει τα όνειρά μας.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 55 ΛΕΠΤΑ

Συστατικά

4 μεγάλα κολοκύθια, κομμένα στο ήμισυ κατά μήκος

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. φύλλα θυμαριού

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3/4 κιλού μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ανάλατες

2 ντομάτες, ψιλοκομμένες

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Χυμός 1/2 λεμονιού

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

boat

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°. Χαράξτε τα κολοκυθάκια (όπως ψιλοκόβετε ένα αβοκάντο) και βγάλτε το εσωτερικό για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα. Τοποθετήστε τις γόνδολες από κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο ταψί και περιχύστε με λάδι. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και πασπαλίστε τα φύλλα θυμάρι στην κορυφή. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέστε γαρίδες και αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και μαγειρευτούν, 3 έως 4 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν αρκετά για να τις χειριστείτε, κόψτε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Επιστρέψτε τις γαρίδες στο τηγάνι και στη συνέχεια ανακατέψτε την ψίχα από τα κολοκύθια, τις ντομάτες και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά του, 1 λεπτό περισσότερο. Προσθέστε κρέμα, παρμεζάνα και χυμό λεμονιού, και μαγειρέψτε μέχρι να ελαττωθεί ελαφρώς, 3 λεπτά.

Γεμίστε τις γόνδολες από τα κολοκυθάκια με γαρίδες και γεμίστε με μοτσαρέλα. Μαγειρέψτε έως ότου το τυρί είναι αφρώδες, περίπου 10 λεπτά περισσότερο.

Γαρνίρετε με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό, αν θέλετε, πριν το σερβίρετε.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός