Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα θα πάμε για βουτιές (στη σοκολάτα)!

Μπισκοτάκια αμυγδάλου σε φοντί σοκολάτας.


Γεωργία Κοντού

Ένα πολύ ταιριαστό κι ερωτευμένο ζευγάρι είναι αυτό της φωτογραφίας: Μπισκότα αμυγδάλου που μοσχοβολάνε βούτυρο και βουτάνε σε μια θάλασσα σοκολάτας με άρωμα πορτοκάλι και κονιάκ.  

Υλικά για 40-45 κομμάτια περίπου:

400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 καψουλάκια βανιλίνη

80γρ. ζάχαρη άχνη

100γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο και κοπανισμένο

200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Υλικά για το φοντί

100ml κρέμα γάλακτος

100ml γάλα

200γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

1 κουτ. γλυκού μέλι

2 κουτ. σούπας κονιάκ

2 κουτ. σούπας  χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψάκι.

2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη, το αμύγδαλο και τις βανίλιες. Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο κι αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δακτύλων σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μείγμα σαν ψίχουλα.

3. Ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε 2 μπάλες που αφήνετε στο ψυγείο τυλιγμένες σε πλαστική μεμβράνη για 15 λεπτά.

4. Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβετε με κουπ  πατ σε σχήματα της επιλογής σας. Ψήνετε τα μπισκοτάκια σας στον προθερμασμένο φούρνο για 20  λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα απαλό μπεζ χρώμα. Αφήνετε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά γιατί αν προσπαθήσετε να τα ξεκολλήσετε νωρίτερα θα σας διαλυθούν και τα μεταφέρετε σε δοχείο αποθήκευσης.

5. Για το φοντί της σοκολάτας ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα μέσα σε ένα μπρίκι να ζεσταθεί πολύ καλά και βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Όταν κάψει καλά και πριν φουσκώσει το μείγμα της κρέμας  γάλακτος, την τραβάτε από τη φωτιά και τη ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύετε με σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτετε το μέλι, το κονιάκ και το χυμό του πορτοκαλιού.

6. Βάζετε το φοντί της σοκολάτας σε ένα γυάλινο μπολ και τα μπισκοτάκια σε μπολ ή πιάτο. Σερβίρετε αμέσως και καλές σοκολατοβουτιές!

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Πιστεύω ότι το αύριο είναι άλλη μια μέρα και πιστεύω στα θαύματα». Όντρεϊ Χέμπορν

Το απόλυτο icon κομψότητας και σοφίας γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1929 κ αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες