Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μεθυσμένες φράουλες να τις πιείς στο ποτήρι!

Δροσερές, απολαυστικές, βάζουν χρώμα και άρωμα στις στιγμές σας


Αγγελική Λάλου

Τίποτα πιο απολαυστικό και πιο καλοκαιρινό από φράουλες σε συνδυασμό με κοκτέιλ. Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ. Σου παρουσιάζουμε τρεις παγωμένες απολαυστικές εκδοχές για φραουλένια κοκτέιλ.

Strawberry Margarita

Συστατικά

1 κιλό κατεψυγμένες ολόκληρες φράουλες

3/4 φλιτζάνι τεκίλα

1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ

1/4 φλιτζάνι λικέρ πορτοκαλιού, Cointreau ή παρόμοιο

1/3 φλιτζάνι μέλι ή άλλο γλυκαντικό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

μαργαρίτα αλάτι, για να στεγνώσει τα ποτήρια

λάιμ, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προετοιμάστε τα ποτήρια σας. Περάστε μια σφήνα ασβέστη γύρω από το άνω εξωτερικό χείλος των ποτηριών σας. Στη συνέχεια, ρίξτε το στο μείγμα αλατιού μαργαρίτα και αφήστε το στην άκρη.

Ανακατέψτε. Προσθέστε τις παγωμένες φράουλες, τεκίλα, λικέρ πορτοκαλιού και χυμό λάιμ σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να είναι τελείως ομαλό. Εδώ, μπορείτε να δοκιμάσετε και να προσθέσετε επιπλέον τεκίλα ή γλυκαντικό εάν θέλετε.

Ρίξτε το στα ποτήρια. Ρίχνουμε την ανάμεικτη μαργαρίτα στα ποτήρια και γαρνίρουμε με φράουλα. Αυτό είναι!

 fraoulaa

Daiquiri φράουλα

Αυτό το φρουτώδες παγωμένο ποτό αγαπημένο είναι σίγουρα μια ευχάριστη νότα που θα σε χαλαρώσει απίθανα, ειδικά αυτό το περίεργο καλοκαίρι. Αν χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένες φράουλες θα χρησιμοποιήσεις λιγότερο ή καθόλου πάγο για να μη βγει πολύ υδαρές. Οι φρέσκες φράουλες προσθέτουν επιπλέον γεύση και εμποδίζουν το ποτό να είναι πολύ παχύ. Προειδοποίηση: μπορεί να εθιστείς αφού το δοκιμάσεις για πρώτη φορά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 σφηνάκια ελαφρύ ρούμι (ή αλλιώς 50 ml)

1/2 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες, ψιλοκομμένες και περισσότερες για γαρνιτούρα

Μισό κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες, ψιλοκομμένες

Χυμός ενός lime

Φέτες lime, για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, βάζεις το ρούμι, τις φρέσκες ή τις κατεψυγμένες φράουλες και τον χυμό του λάιμ και ανακατεύεις μέχρι να ομοιοποιηθεί το μείγμα και πάγο ανάλογα με το πόσο υδαρές ή παχύρρευστο το θες (ένα φλιτζάνι είναι οκ).

Ρίχνουμε σε δύο ποτήρια και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ και ολόκληρες φράουλες.

fraoulab

Φράουλα Frosé

Το ποτό του καλοκαιριού!

ΥΛΙΚΑ:

4 – 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (750 ml) μπουκάλι ροζέ, διατηρημένο σε απλή ψύξη

4 φλ. ψιλοκομμένες φράουλες

1/4 φλ. βότκα

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

8 φλ. πάγος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, συνδυάζεις περίπου το μισό μπουκάλι ροζέ, 1 φλιτζάνι φράουλες, τη μισή ποσότητα βότκας και τον μισό χυμό λεμονιού. Προσθέτεις περίπου 4 φλιτζάνια πάγου και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εάν το μείγμα είναι πολύ παχύ, προσθέτεις περισσότερο πάγο και ανακατεύεις ξανά.

Επαναλαμβάνεις με τα υπόλοιπα συστατικά.

Σερβίρεις αμέσως και γαρνίρεις με φρέσκες φράουλες.

Tip: αν θες πιο γλυκιά γεύση μπορείς να προσθέσεις και σιρόπι φράοουλας

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Τα εξαιρετικά ζουμερά μήλα αρωματίζουν αυτό το ελαφρώς πικάντικο φρέσκο ​​κέικ μήλου που συνδυάζεται όμορφα με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 4 Οκτωβρίου

Εάν η διάθεσή σας είναι πεσμένη, αναζητήστε την παρέα ενός καλού σας φίλου

INTERVIEW

Back to 80-90s, με Κώστα Μπίγαλη, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα

The biggest 80s & 90s party! Μπίγαλης, Βόσσου, Μαντώ και Πωλίνα, 6/10, Faliro Summer Theater

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!

Εγγραφείτε στο newsletter μας: