Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι



 

Το μαγείρεμα της εβδομάδας μπορεί να είναι κουραστικό. Υπάρχει τόση σκέψη που μας αναλώνει καθημερινά. Κυρίως, υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνει αυτό; Αλλά αυτή η συνταγή γαρίδας βούτυρο σκόρδου δεν απαιτεί σχεδόν κανένα σχεδιασμό – το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε γαρίδες! Δηλαδή, είναι ένα τέλειο για δείπνο απόψε. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά δεν είναι. Το όλο πράγμα μπορεί να είναι δικό σας σε 15 λεπτά ή λιγότερο. Και είναι απολύτως νόστιμο. Τώρα ξέρετε τι να μαγειρέψετε.

Τι είδους γαρίδες πρέπει να αγοράσω;

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μεσαίες γαρίδες για αυτήν τη συνταγή. Θα πρέπει επίσης να αγοράσετε τις γαρίδες που έχουν ξεφλουδιστεί και αφαιρεθεί εάν μπορείτε επίσης. Βοηθά να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία του δείπνου είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και πιο εύκολη.

Πόσο χρόνο μαγειρεύω τις γαρίδες;

Οι γαρίδες μαγειρεύονται πολύ γρήγορα! Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά. Μόλις γίνουν ροζ και αδιαφανείς, είναι έτοιμες για φαγητό. Εάν τις μαγειρέψετε για περισσότερη ώρα, θα γίνουν ελαστικές.

Πόσο ζεστό πρέπει να είναι το τηγάνι;

Για αυτήν τη συνταγή, δεν ψάχνουμε για δυνατή φωτιά. Μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά είναι ο τρόπος να τις μαγειρέψετε. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τις γαρίδες σε ένα στρώμα στο τηγάνι σας, χωρίστε τες σε παρτίδες για να βεβαιωθείτε ότι όλες μαγειρεύονται ομοιόμορφα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω κρασί;

Εάν έχετε ένα υπολειπόμενο μπουκάλι Chardonnay στο ψυγείο σας, αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε. Αν δεν έχετε καθόλου, χρησιμοποιήστε νερό ή ζωμό κοτόπουλου. Ή αγοράστε ένα φτηνό μπουκάλι και χρησιμοποιήστε γαρίδες σκόρδου λεμονιού ως δικαιολογία για να πιείτε κι ένα ποτηράκι.

Είναι πικάντικες;

Υπάρχει ένα μικρό λάκτισμα από τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλλά είναι ένα επίπεδο μπαχαρικών που μπορούν να χειριστούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Εάν προτιμάτε τα πάντα χωρίς καθόλου πικάντικη επίγευση, απλώς προσθέστε το με αλάτι και πιπέρι.

garides

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, διαιρεμένο

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αφαλατωμένες

1 λεμόνι, σε λεπτές φέτες, καθώς και χυμό 1 λεμονιού

3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ξηρό λευκό κρασί (ή νερό)

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

garidesa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή μεγάλο τηγάνι) σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο. Προσθέστε γαρίδες, φέτες λεμονιού, σκόρδο και θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου οι γαρίδες είναι ροζ και αδιαφανείς, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί. Καρυκεύστε με αλάτι και γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.