Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική



Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή. Από δύσκολες και περίτεχνες συνταγές, η γεύση του είναι εγγύηση ότι το πιάτο μας θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Αν ψάχνεις μια κλασική συνταγή για να κερδίσεις τις εντυπώσεις σε ένα ρομαντικό δείπνο ή σε ένα γεύμα με φίλους, υπάρχει λόγος που αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές όλων των εποχών, η σάλτσα κρέμας ντομάτας και βασιλικού με παρμεζάνα είναι απίστευτα ονειρική. Εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή, χωρίς να χρειαστεί να λερώσεις πολλά σκεύη έχεις ένα πλήρες πιάτο που αν δεν θες δεν απαιτεί καν την παρουσία άλλου συνοδευτικού.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 φιλέτα σολομού, σκουπισμένα με χαρτί κουζίνας

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 1/2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 φλ. μωρό σπανάκι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλ. ψιλοκομμένα βότανα (όπως βασιλικός και μαϊντανός), συν επιπλέον για γαρνίρισμα

Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

toscan

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και τις δύο πλευρές του φιλέτου με αλάτι και πιπέρι. Όταν το λάδι λαμπυρίζει αλλά δεν καπνίζει, προσθέστε την πέτσα του σολομού προς τα πάνω και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει βαθιά, περίπου 6 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε άλλα 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο, ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε ντοματίνια και συμπληρώστε με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμησή σας. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να σκάνε οι ντομάτες και στη συνέχεια προσθέστε σπανάκι. Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται το σπανάκι.

Ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά βότανα και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα, περίπου 3 λεπτά.

Επιστρέψτε τον σολομό στο τηγάνι φροντίζοντας με ένα κουτάλι να καλυφθεί από τη σάλτσα. Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί ο σολομός, περίπου 3 λεπτά ακόμη.

Γαρνίρετε με περισσότερα μυρωδικά και περιχύστε από πάνω με λεμόνι πριν το σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι, ψητά ή βραστά λαχανικά – ακόμα και με τηγανητές πατάτες.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson