Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Espresso Martini

Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”



Οι λάτρεις του καφέ μπορούν να χαίρονται για αυτό το κοκτέιλ που έχει εκτοξευτεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Το Espresso Martini είναι ο τέλειος τρόπος για να έχετε δύο απολαύσεις σε μία, ενώ το ποτό έχει υπέροχη γεύση!

Υπάρχουν μόνο 4 συστατικά (αν δεν υπολογίζετε τον πάγο) εσπρέσο, λικέρ καφέ, απλό σιρόπι και βότκα. Αν δεν ξέρετε πώς να φτιάξετε ή δεν μπορείτε να πάρετε μια φρέσκια δόση εσπρέσο, εδώ θα μάθετε τον τρόπο! Παρόλο που ένα φρεσκοφτιαγμένο σφηνάκι καφέ συγκεντρώνει πραγματικά αυτό το ποτό, διαπιστώσαμε ότι έχουμε παρόμοια αποτελέσματα με 30 ml συμπυκνωμένου καφέ παρασκευής κρύου καφέ.

Δεν σας αρέσει η ζάχαρη στον καφέ σας; Προχωρήστε και αφαιρέστε αυτό το απλό σιρόπι! Περισσότερο άτομο τύπου κρέμας και ζάχαρης; Προσθέστε 15 ml Bailey’s!

Δώσαμε σε αυτό το ποτό μια μικρή φανταχτερή γαρνιτούρα, αλλά είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι φαίνεται. Απλά καλύψτε το μισό ποτήρι με μια χαρτοπετσέτα ή απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια πασπαλίστε το υπόλοιπο μισό με κακάο ή σκόνη εσπρέσο. Γαρνίρετε την άλλη πλευρά με κόκκους καφέ και voila! Έχετε ένα ποτό που δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά φαίνεται και εκπληκτικό.

ΥΛΙΚΑ:

1 ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

30 ml ή 1 σφηνάκι εσπρέσο φρέσκο ή συμπυκνωμένο κρύο

30 ml λικέρ καφέ όπως Kahlúa ή Mr. Black

15 ml απλό σιρόπι

1 1/2 σφηνάκι βότκα

esprmarti

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέστε όλα τα συστατικά στο σέικερ και ανακινήστε δυνατά για να παγώσει εντελώς ο καυτός εσπρέσο και για να δημιουργήσετε αφρό (15 δευτερόλεπτα).

Στραγγίστε από ένα σουρωτήρι (ιδανικά 2 φορές) σε ένα γυάλινο ποτήρι κοκτέιλ. Καλύψτε τη μισή κορυφή του ποτηριού με μια χαρτοπετσέτα και πασπαλίστε το άλλο μισό με εσπρέσο ή σκόνη κακάο. Γαρνίρετε την απλή πλευρά του ποτηριού με κόκκους καφέ.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Τα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο μετά τον χωρισμό της

Τι πιστεύει η γνωστή ηθοποιός για τα κακεντρεχή σχόλια στα social

BLOGS

«Όσο μπορείς» ένα ποιητικό πρότζεκτ της ποιήτριας-καθηγήτριας Αναστασίας Γκίτση και των μαθητών του ΓΕΛ Νυρεμβέργης

“Όσο μπορείς” ένα video που τρέχει… δεν σταματά… και συνομιλεί με το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη