Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να φτιάξεις τα Dalgona;

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.



Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix. Το Squid Game είναι ένα ιδιαίτερο σίριαλ (αν όχι τρομακτικό) κι όλα δείχνουν ότι έχει ήδη πολλές viral στιγμές. Ίσως ένα από τα πιο viral ενσταντανέ είναι στο επεισόδιο 2, όταν οι διαγωνιζόμενοι αγωνίζονται να κόβουν τα σχήματα που κατασκευάζονται στο καραμελένιο μπισκότο γνωστό ως Dalgona. Αυτό που κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν είναι αυτή είναι μια κορεατική λιχουδιά που απολαμβάνει όλη η οικογένεια και είναι εξαιρετικά απλό να κάνει κανείς στο σπίτι.

Η Dalgona γίνεται σε κουτάλες πάνω από μικρούς καυστήρες στους δρόμους πολλών κορεατικών πόλεων και είναι μια πολύ δημοφιλής απόλαυση για τα παιδιά. Εάν δεν έχετε μεταλλική κουτάλα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό κύπελλο μέτρησης ή ένα μικρό αντικολλητικό σκεύος. Απλώς λιώστε τη ζάχαρη μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα (αναδεύοντας συνεχώς για να αποφευχθεί η κρυστάλλωση), στη συνέχεια προσθέτετε ελάχιστη baking soda. Η baking soda αντιδρά με τη ζεστή ζάχαρη για να σχηματίσει μια τραγανή, όμορφη καραμέλα. Ρίξτε το μείγμα πάνω σε αλουμινόχαρτο ή κόλλα ψησίματος και αφού το πατικώσετε στιγμιαία με κάποιο μεταλλικό στρογγυλό αντικείμενο για να απλωθεί ομοιόμορφα, δώστε το επιθυμητό σχήμα με ένα σχήμα κοπής μπισκότων της επιλογής σας. Αν είστε αρκετά τολμηροί και αν είστε φανατικοί της σειράς μπορείτε να κάνετε και την πρόκληση με τη βελόνα…

YΛΙΚΑ:

1 – 2 τμχ.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

2 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

Ελάχιστη baking soda

Σπρέι μαγειρικής

squiddal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλύψτε ένα ταψί ή μια επιφάνεια με αλουμινόχαρτο ή κόλλα ψησίματος.

Σε μια κουτάλα ή σε ένα πολύ μικρό σκεύος (κατά προτίμηση αντικολλητικό), προσθέστε ζάχαρη. Τοποθετήστε τη κουτάλα ή το σκεύος απευθείας σε μια μεσαία φλόγα και ανακατέψτε τη ζάχαρη με ένα chopstick μέχρι να αρχίσει να λιώνει, περίπου 2 λεπτά.

Μόλις λειώσει όλη η ζάχαρη και εμφανίζεται κεχριμπαρένιο χρώμα, αφαιρέστε αμέσως τη κουτάλα / κατσαρόλα από τη θερμότητα. Προσθέστε ελάχιστη baking soda μέχρις ότου το μίγμα να γίνει ανοιχτό καφέ.

Ρίξτε το μείγμα στο αλουμινόχαρτο σε 2 ίσους κύκλους. Ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής την επίπεδη πλευρά ενός μεταλλικού κυπέλλου και πατικώστε στιγμιαία την καραμέλα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.

Χρησιμοποιήστε έναν κόπτη μπισκότων για να δημιουργήσετε το επιθυμητό σχήμα σας. Αφήστε να κρυώσει για να το σερβίρετε.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός