Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ζεστό κακάο με Rumchata

Κι αν δεν ξέρεις τι είναι το Rumchata ή δεν έχεις διαθέσιμο, μπορείς να προσθέσεις όποιο άλλο κρεμώδες λικέρ θες, για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία!



Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα. Το ποτό παρασκευάζεται στο Pewaukee του Wisconsin από το 2009. Η Rumchata αυτή τη στιγμή στο χώρο της γαστρονομίας είναι πολύ hot. Θα βρείτε αρκετές αναφορές και συνταγές στο διαδίκτυο όπως cupcakes Rumchata. Εδώ σας παροτρύνουμε να τη δοκιμάσετε σε αυτή την εκδοχή για να φτιάξουμε αυτή τη ζεστή σοκολάτα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, είναι ένα αποτέλεσμα με γεύση από παράδεισο.

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο σε σκόνη

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

170 γρ. κομματάκια σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη γλυκόπικρη σοκολάτα)

1/2 φλ. Ρουμτσάτα (ή άλλο κρεμώδες λικέρ)

1/3 φλ. ζεστή καραμέλα

Κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα

Ζάχαρη κανέλας, για γαρνίρισμα

ξυλάκι κανέλας, για γαρνίρισμα

cocoa

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Βάζουμε το γάλα να σιγοβράσει σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τη βανίλια και βράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ανακατεύουμε το Rumchata και μετά σβήνουμε τη φωτιά.

Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μικρό πιάτο. Βουτάμε τα φλιτζάνια στην καραμέλα για να καλύψουμε το χείλος. Ρίχνουμε τη ζεστή σοκολάτα σε κάθε ποτήρι και στη συνέχεια προσθέτουμε σαντιγί, πασπαλίζουμε με κανέλα ζάχαρη, περισσότερη καραμέλα και ένα ξυλάκι κανέλας.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ