Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μοσχαράκι marsala

Μια διαφορετική εκδοχή που θα σε ενθουσιάσει με το μεθυστικό άρωμα Marsala



Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο. Αυτή η εκδοχή του μοσχαριού εξακολουθεί να έχει μια κρεμώδη εθιστική σάλτσα γεμάτη με ασκαλώνια (εσαλότ), μανιτάρια και σκόρδο. Το μοσχαρίσιο κρέας δίνει το πρόσθετο πλεονέκτημα του ταχύτερου χρόνου μαγειρέματος, επειδή είναι ήδη τόσο αραιό. Είναι ένα τέλειο βραδινό δείπνο που θα δώσει την αίσθηση μιας επιπλέον πολυτέλειας!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κιλά κοτολέτες μοσχαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο

1 ασκαλώνιο (εσκαλότ), ψιλοκομμένο

220-250 γρ. μανιτάρια baby bella, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3/4 κ.γ. κρασί Marsala

3/4 κ.γ. ζωμό βοείου κρέατος με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος

2 κουτ. φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο

1 κουτ. φρεσκοκομμένα φύλλα θυμαριού

Μαϊντανός φρεσκοκομμένος, για το σερβίρισμα

marsalab

EKΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε το μοσχαράκι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Μαγειρέψτε το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζετε από το τηγάνι και διατηρείτε ζεστό σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα ασκαλώνια και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Αλατοπιπερώνετε.

Προσθέστε το κρασί και τον ζωμό και τρίψτε τυχόν κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και σιγοβράστε.

Επιστρέψτε το μοσχαράκι στο τηγάνι και αναμείξτε με τη σάλτσα. Συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι να ζεσταθεί, για 5 λεπτά.

Γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός