Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

«Τηγανίτες» σολομού με φέτα και άνηθο

Μια εύκολη εκδοχή που είναι γρήγορη κι απολαυστική



Η φέτα και ο φρέσκος άνηθος αρωματίζουν αυτές τις τραγανές τηγανίτες σολομού. Συνδυάστε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή σερβίρετε πάνω από ένα στρώμα με χόρτα ή λαχανικά για ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό γεύμα.

Συστατικά

1 ½ φλιτζάνι ψημένος σολομός σε νιφάδες

2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

¾ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως

5 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα θρυμματισμένη

¼ φλιτζάνι λάδι για τηγάνισμα

Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

krokete

Εκτέλεση

Συνδυάστε το σολομό, τα αυγά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Περνάτε σε φρυγανιά και φέτα. Πλάθετε σε 4 τηγανίτες, όχι πολύ παχιές.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις τηγανίτες και μαγειρέψτε, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για 6 με 8 λεπτά. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν το επιθυμείτε.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Frozen Negroni – η παγωμένη δόση απόλαυσης που χρειάζεσαι…

Όσο οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τα Negroni έχουν την τιμητική τους και ναι, είναι εδώ 

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα με σπανάκι, φράουλες, αβοκάντο & καρύδια

Πάρτε μια γεύση καλοκαιριού με αυτή την υπέροχη σαλάτα

Προτεινόμενα

CELEBS

Σάκης Ρουβάς: Οι σπάνιες φωτογραφίες αγκαλιά με τα παιδιά του

Με αφορμή τη γιορτή του πατέρα έκανε ανάρτηση στο Instagram

BEAUTY TIPS

Αυτό το εκχύλισμα Superfruit έχει σημαντικά οφέλη στην πρόληψη της γήρανση του δέρματος

Τα κύρια οφέλη της περιποίησης του δέρματος του εκχυλίσματος σαγκουίνι