Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Υπέροχη οπτικά, θρεπτική, υγιεινή και νόστιμη, θα την απολαύσεις με πολλές επιλογές συνδυασμών



Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά. Μπορείτε να την απολαύσετε με συνοδεία λαχανικών ή πράσινης σαλάτας, όπως το baby σπανάκι, να την προσθέσετε σε μια αραβική πίτα ή σάντουιτσς ή ακόμα και να τη συνοδεύσετε με ένα τηγανητό αυγό. Η γλυκοπατατοσαλάτα ταιριάζει με πολλά υλικά και όπου κι όπως και να την συνδυάσεις θα δώσει χρώμα και υπέροχη γεύση στις επιλογές σου.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους (περίπου 2 κιλά)

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε μισά φεγγάρια

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κουτ. αποξηραμένα κράνμπερι

1/2 κουτ. θρυμματισμένη φέτα

1/4 κουτ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

2 κ.σ. μηλόξυδο

1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

1 κ.σ. μέλι

1/2 κουτ. αλεσμένο κύμινο

1/4 κουτ. αλεσμένη πάπρικα

1/4 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

glikokopata

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος, ρίξτε τις γλυκοπατάτες και το κόκκινο κρεμμύδι σε λάδι και μετά αλατοπιπερώστε.

Μοιράζετε ομοιόμορφα στο φύλλο σε μία στρώση. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ ή σε μια μεζούρα μέτριας ποσότητας υγρών, χτυπήστε μαζί το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και τα μπαχαρικά. Σταδιακά προσθέστε το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αλατοπιπερώνετε.

Ρίξτε στις γλυκοπατάτες το dressing, τα cranberries, τη φέτα και τον μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Επιπλέον ή εναλλακτικά υλικά που ταιριάζουν: ντοματίνια, ρόκα, πιπεριές, παξιμάδι – η λίστα είναι ατελείωτη πραγματικά, καθώς εμπλουτίζεται όσο θέλετε με βάση τις επιθυμίες και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30