ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Συνάντηση... κορυφής, ανάμεσα στον καφέ και τη σοκολάτα
Μαλακά σοκολατάκια με καφέ espresso.
Εδώ μιλάμε για bitter καταστάσεις. Η σοκολάτα, ο καφές και το κακάο σε κρεσέντο...
Υλικά για 40 τεμ. τουλάχιστον
250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
200ml κρέμα γάλακτος
1 εσπρεσάκι
125γρ. μπισκότα digestive
2 – 3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
30γρ. καφές εσπρέσο σε κόκκους
Για τo φινίρισμα:
Λίγο κακάο
Εκτέλεση
1. Στρώνετε ένα ταψάκι διαστ. 20Χ20εκ. με πλαστική μεμβράνη ή με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος το οποίο έχετε προηγουμένως τσαλακώσει με τα χέρια σας για να μαλακώσει. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Περιχύνετε την κουβερτούρα με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτοντας και το εσπρεσάκι.
2. Βάζετε τα μπισκότα στο μούλτι, τα κάνετε σκόνη και μετά τα ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ρούμι. Κόβετε και τους κόκκους του καφέ στο μπλεντεράκι και τους ρίχνετε κι αυτούς στη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μείγμα τα υλικά και αδειάζετε το τελικό μείγμα το ταψάκι που ετοιμάσατε. Το αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη (για να μην τραβήξει μυρωδιές) και το αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι το επόμενο πρωί.
3. Την άλλη μέρα που έχει σταθεροποιηθεί πλήρως η σοκολάτα, βγάζετε το σοκολατένιο μπλοκ πάνω στον πάγκο σας και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε κυβάκια. Με ένα σουρωτήρι τα πασπαλίζετε με λίγο κακάο και τα σοκολατάκια σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Πηγή: Sweetly.gr
SELECTIONS
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν
- «Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf
- 4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους
- Γιατί το λευκό t-shirt είναι το απόλυτο wardrobe staple που πρέπει να αποκτήσεις - Πέντε επιλογές της fashion editor του AllYou