Συνοδεύεται από φρυγανισμένο ψωμάκι και τυρί και συνοδεύει τέλεια ένα παγωμένο βράδυ.
Υλικά:
4 κόκκινες γλυκιές πιπεριές
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 δαφνόφυλλα
4 φλ. ζωμό κοτόπουλου
1/2 κ.γ. αλάτι (με προσοχή, και ο ζωμός είναι αλμυρός)
μαύρο πιπέρι
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση:
1. Άλειψε τις πιπεριές με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήσε τις για 15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Γύρισέ τις από την άλλη πλευρά και άφησέ τις να ψηθούν για ακόμη 15 λεπτά. Βγάλε τις από τη φωτιά και άφησέ τις στην άκρη να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείς να τις πιάσεις με γυμνά χέρια. Αφαίρεσε τη φλούδα και, αφού τις κόψεις σε τέταρτα, τα σπόρια από το εσωτερικό.
2. Ρίξε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίξε και το σκόρδο.
3. Πρόσθεσε το ζωμό, το μαϊντανό, τα δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι. Ρίξε και τις πιπεριές. Άφησε να πάρει μια βράση και μετά χαμήλωσε τη φωτιά για να σιγοβράσει το μείγμα, σκεπασμένο, για 15-20 λεπτά. Πολτοποίησέ το μέχρι να γίνει ομοιογενές. Σέρβιρε τη σούπα ζεστή, με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος σε κάθε πιάτο.
Πηγή: Simple Bites