Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ένα... γρήγορο σνακ!

Σπανακοπιτάκια-σαλιγκαράκια.


Γεωργία Κοντού

Αυτά τα σαλιγκαράκια , που κρύβουν σπανάκι και φέτα μέσα τους, έρχονται τρέχοντας (!) να σας χορτάσουν στο πρωινό σας , στο σχολείο, στο γραφείο, το βράδυ μπροστά στην τηλεόραση. Στο 'Νηστικό αρκούδι δε χορεύει"!

Υλικά (για 20 σπανακοπιτάκια):

για το φύλλο:

1/2 κιλό αλεύρι

2 κουταλάκια αλάτι

1 κουταλιά λάδι 

1 κουταλιά ξύδι 

1 κούπα χλιαρό νερό

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή κι εύπλαστη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί από 1 ώρα έως κι ένα βράδυ. 

για τη γέμιση:

1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο

2-3 πράσα

1/2 μάτσο άνηθο

1/2 μάτσο μαϊντανό

1 κρεμμύδι ξερό

200-250 γραμ. φέτα

3 αυγά

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε και ανακατεύουμε το σπανάκι χωρίς να προσθέσουμε οτιδήποτε άλλο για να μαραθεί. Το βάζουμε σε μια λεκάνη.

Ψιλοκόβουμε τα πράσα και το κρεμμύδι και σωτάρουμε ελαφρά σε δυο κουταλιές ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο σπανάκι.

Προσθέτουμε τη φέτα λιώνοντάς την με τα χέρια και τα αυγά.

Ρίχνουμε και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια γαι το φύλλο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 καμματάκια στο μέγεθος μανταρινιού και τα αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένα με πετσέτα. Ανοίογουμε ένα ένα φυλλαράκια σε ορθογώνιο σχήμα, κατά το δυνατό.

Τοποθετούμε στη μία άκρη 2 κουταλιές γέμιση και κλείνουμε φακελωτά, κλείνοντας και τα πλαϊνά, σε ρολάκι.

Με το πινέλο λαδώνουμε την άκρη, κλείνουμε και στριφογυρνάμε για να επιτύχουμε το σαλιγκαράκι!

Τα αραδιάζουμε στο ταψί μας, αφού προηγουμένως το αλείψουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στους 180ο C για 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν καλά.

Καλή όρεξη!

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.