ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σεμιφρέντο με καραμέλα, αμύγδαλα και φρουτάκια
Δροσερό, με πλούσια γεύση, το σεμιφρέντο είναι το πιο εύκολο είδος παγωτού, γιατί δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.
Υλικά:
1 ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά φυτική σαντιγί
2 κρόκους βιολογικών αυγών
2 κουταλάκια γλυκού βανίλια σε απόσταγμα
1 μπουκάλι έτοιμο σιρόπι καραμέλας (330 ml)
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και ψημένα
1 συσκευασία ζαχαρωμένα και ψιλοκομμένα φρουτάκια
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε στο μίξερ να χτυπηθεί το ζαχαρούχο γάλα με τη φυτική σαντιγί πολύ καλά.
2. Προσθέτουμε τους κρόκους και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3. Αδειάζουμε την αφράτη κρέμα σε ένα ευρύχωρο μπολ.
4. Συγκεντρώνουμε τα υπόλοιπα: τα αμύγδαλα, τα φρουτάκια και το σιρόπι.
5. Στο γουδί κοπανάμε λίγο τα αμύγδαλα ώστε μερικά να σπάσουν σε κομμάτια και άλλα να μείνουν ολόκληρα. Μπορούμε την ίδια δουλειά να καταφέρουμε κόβοντας τα αμύγδαλα με μαχαίρι σε ξύλο κοπής.
6. Ρίχνουμε στην κρέμα μας τα αμύγδαλα και τα φρουτάκια και ανακατεύουμε.
7. Παγώνουμε 1-2 ώρες το σεμιφρέντο στη κατάψυξη και το βγάζουμε και του ρίχνουμε σχεδόν όλη την καραμέλα (κρατάμε λίγη για να γαρνίρουμε στο σερβίρισμα).
8. Ανακατεύουμε με σπάτουλα με μαλακές, κυκλικές κινήσεις ώστε να μοιραστεί η καραμέλα στο μείγμα αλλά να μη διαλυθεί.
9. Βάζουμε το σεμιφρέντο στο δοχείο που θα το φυλάξουμε και αμέσως στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν