ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αυτός είναι ένας λόγος που μας αρέσει η Σαρακοστή!
Γαρίδες με κάπαρη, άνηθο και μουστάρδα.
Μια ωραία ιδέα για ένα ορεκτικό διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Αν και έχουμε μάθει να συνδυάζουμε πιο εύκολα τα θαλασσινά με μαγιονέζα, η μουστάρδα δίνει ένα διαφορετικό άρωμα και κάνει τη συνταγή μας και νηστίσιμη!
Συστατικά:
7 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ μεγάλες ωμές γαρίδες, χωρίς το κέλυφος
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδας τύπου Dijon
2 κ.σ. φρεσκοκομμένο άνηθο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
3 κ.σ. κάπαρη
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λεπτές φέτες λεμονιού και κλωναράκια άνηθου για διακόσμηση
Οδηγίες:
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά.
2. Αλατίζουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τον άνηθο και πιπέρι, προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι.
4. Βάζουμε στο μπολ τις γαρίδες, το ζουμί που έχει μείνει στο τηγάνι, τις κάπαρες και τα κρεμμυδάκια.
5. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
Πηγή: Gourmed.gr
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης