Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μια πίτα σκέτη γλύκα!

Κολοκυθόπιτα γλυκιά Μεσοτόπου.


Γεωργία Κοντού

Η κολοκύθα μεταμορφώθηκε σε γλυκιά πίτα αυτή τη φορά και ήρθε να μαγέψει όσους δεν την είχαν δοκιμάσει ποτέ!

Υλικά (για το μεγάλο ταψί του φούρνου):

1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό για γλυκά

1 κιλό κόκκινη κολοκύθα

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα καρύδια

1/2 κούπα σταφίδες

2 κουταλιές δυόσμο

3 κουταλιές γεμάτες τραχανά

1 κούπα ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε την κολοκύθα από την εξωτερική φλούδα και τους σπόρους.

Την τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη ή για ευκολία στο μπλέντερ.

Βάζουμε την κολοκύθα σε σουρωτήρι και πιέζουμε να φύγουν τα περισσότερα υγρά.

Ζυγίζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χοντροκόβουμε τα καρύδια.

Μετράμε και τον τραχανά.

Ανακατεύουμε την τριμμένη κολοκύθα, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και τον τραχανά, όλα μαζί σε ένα ευρύχωρο μπωλ πολύ καλά.

Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές ξερό δυόσμο κι ανακατεύουμε.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί μας λαδώνοντάς τα ελαφρά ανάμεσα. Αδειάζουμε και στρώνουμε τη γέμιση.

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και πάλι λαδώνοντάς τα ένα ένα και τις άκρες τις γυρίζουμε προς τα μέσα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 -40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Καλή όρεξη!

Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30