Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστή κρεμώδης σούπα ντομάτας με τορτελίνια

Η πιο comfort food αγκαλιά που θα σε ζεστάνει αμέσως



Αυτή η εύκολη σούπα ντομάτας είναι ιδανική για εκείνα τα κρύα βράδια του χειμώνα που ψάχνεις κάτι χορταστικό κι απολαυστικό να σε ζεστάνει. Αν προτιμάτε και μερικά νόστιμα λαχανικά, μπορείτε να προσθέσετε λάχανο ή μπρόκολο 5 λεπτά μετά τα τορτελίνια!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

Συστατικά

1 κ.γ. βούτυρο

1/2 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κουτ. καρυκεύματα (ρίγανι, δυόσμο, δεντρολίβανο, βασιλικό – αποξηραμένα)

1/2 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. τοματοπολτός

3 γ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 (450γρ.) κονσέρβα ντομάτες σε κύβους

4 φλ. τορτελίνια τυριού

1/3 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

3 φλ. σπανάκι, συσκευασμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. βασιλικός σε λεπτές φέτες, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 4 με 6 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τα καρυκεύματα, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και το αλεύρι, χτυπήστε με το σύρμα για να ενωθούν και μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς, 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε τα ζυμαρικά και μαγειρεύετε μέχρι τα τορτελίνια να μαλακώσουν και να είναι έτοιμα, περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και ανακατεύετε να ενωθούν, μετά βάζετε και το σπανάκι και αφήνετε για λίγο μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση, γαρνίρετε με βασιλικό και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της

CELEBS

Αλέξης Κούγιας: Η δικαστική διαμάχη με την Εύη Βατίδου και οι εξηγήσεις στα παιδιά του

«Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών»

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα