Υλικά:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 πιπεριά χαλαπένιο, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. πάπρικα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. κοτόπουλο στήθος χωρίς το κόκαλο
1 ντοματάκι κονκασέ
1 1/3 φλ. γάλα
1/3 φλ. αλεύρι ή μάσα χαρίνα
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα
1 κονσέρβα φασόλια pinto ή κόκκινα
1 φλ. καλαμπόκι
2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
1/4 φλ. ξινή κρέμα
για το γαρνίρισμα:
τριμμένο τυρί (π.χ. τσένταρ), ξινή κρέμα, αβοκάντο σε φέτες, κόλιανδρο, φέτες λάιμ, τορτίγιες
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτεις το κρεμμύδι, τη χαλαπένιο και σοτάρεις για 3 λεπτά, ρίχνοντας τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα και το σκόρδο. Προσθέτεις το ζωμό κοτόπουλο, το μπούκοβο, το κύμινο, την πάπρικα και αλατοπιπερώνεις. Ρίχνεις το κοτόπουλο στήθος και αφήνεις να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
2. Αφαιρείς το κοτόπουλο και το αφήνεις στην άκρη για 5 λεπτά. Στο μεταξύ, ρίχνεις στην κατσαρόλα τις ντομάτες. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι και το γάλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύεις, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει ελαφρά. Κόβεις το κοτόπουλο σε κύβους και το ξαναρίχνεις στην κατσαρόλα. Προσθέτεις τα μαύρα φασόλια και τα pinto, το καλαμπόκι. Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και την ξινή κρέμα και αφήνεις για λίγο να ζεσταθούν.
3. Τη σερβίρεις ζεστή με το τυρί, την κρέμα, το αβοκάντο, τον κόλιανδρο, το λάιμ και τις τορτίγιες.
Πηγή: Cooking Classy