Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Και το Όσκαρ καλύτερου κοκτέιλ πάει… στο Golden Nights

Πώς να φτιάξετε το κοκτέιλ σαμπάνιας "Golden Nights" που σερβίρεται στο after party των Όσκαρ



Όσο όλοι περιμένουν να δουν ποιες διασημότητες παίρνουν βραβεία στα Όσκαρ αυτή την Κυριακή, ο Wolfgang Puck θα είναι απασχολημένος με την προετοιμασία του φαγητού για το διάσημο after πάρτι του Governor's Ball, όπως κάνει κάθε χρόνο από το 1995. Φέτος, ωστόσο, ο Puck θα έχει επίσης μαζί του τον Elliott Grover, ο εκτελεστικός σεφ της τοποθεσίας στο Λονδίνο του εμβληματικού ψητοπωλείου Puck, Cut. Μαζί με ένα βρετανικής έμπνευσης μενού με χωνάκια fish-and-chips, κοτόπιτα με μαύρη τρούφα και sherry trifle, οι παρευρισκόμενοι στο Governor's Ball θα απολαύσουν επίσης ποτήρια Golden Nights, το φετινό επίσημο κοκτέιλ των Όσκαρ που δημιουργήθηκε από το γαστρονομικό δίδυμο.

Μπορεί να υπάρχουν μερικά συστατικά που δεν αναγνωρίζετε στο κοκτέιλ Golden Nights, αλλά η αλήθεια είναι ότι μοιάζει αρκετά με ένα Old Cuban που μπορείτε να το ξαναδημιουργήσετε πολύ εύκολα. Ενώ ένα Old Cuban φτιάχνεται με παλαιωμένο ρούμι, το κοκτέιλ Golden Nights χρησιμοποιεί Cachaça, ένα βραζιλιάνικο ποτό που μπορείτε να αντικαταστήσετε με λευκό ρούμι. Χρησιμοποιεί επίσης κάτι που ονομάζεται oleo-saccharum αντί για απλό σιρόπι, αν και και τα δύο είναι εξίσου σιροπιαστά και αρκετά απλά στην παρασκευή τους, αφού το oleo-saccharum είναι απλώς έλαιο εσπεριδοειδών και ζάχαρη. Εκτός από αυτές τις μικρές διαφορές και την προσθήκη σέρι και φύλλων χρυσού, και τα δύο κοκτέιλ περιέχουν μέντα, χυμό λάιμ, bitters και σαμπάνια.

Μπορεί να υποθέσετε ότι η Cachaça είναι ο πρωταγωνιστής του κοκτέιλ The Golden Nights, αλλά στην πραγματικότητα θα θέλετε να δώσετε τη μεγαλύτερη προσοχή στη σαμπάνια, λέει ο επαγγελματίας mixology Jessie-Sierra Ross, που τρέχει Straight to the Hips, Baby. Συνιστά να κρυώνετε τη σαμπάνια σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτοντάς την στο κοκτέιλ ως τελευταίο συστατικό και ανακατεύοντάς την με ένα κουτάλι κοκτέιλ. «Η σαμπάνια έχει να κάνει με τις φυσαλίδες! Ανακατεύοντας απαλά, θα διατηρήσουμε το αφρό», εξηγεί η Ross. Όσο για το φύλλο χρυσού, μη διστάσετε να το αποκλείσετε εάν είναι εκτός του εύρους τιμών σας. Αλλά αν εξακολουθείτε να θέλετε το ποτό σας να μοιάζει πολύ φανταχτερό, η Ross συνιστά να το γαρνίρετε με άνθη ιβίσκου, φρέσκα φύλλα μέντας σε ένα χρυσό μπαστούνι κοκτέιλ ή ένα χείλος με αφρώδη ακατέργαστη ζάχαρη.

Για να ολοκληρώσετε την εμπειρία, απολαύστε το κοκτέιλ σας Golden Nights όπως κάνουν οι σταρ και συνδυάστε το με fish and chips ή πίτα με κοτόπουλο ή απλά πιείτε το ενώ παρακολουθείτε τη βραδιά των Όσκαρ να ξεδιπλώνεται στην τηλεόρασή σας ή σε επανάληψη. Είτε αποφασίσετε να αντικαταστήσετε το βιολογικό Cachaça με το λευκό ρούμι είτε να κάνετε τα πάντα με τα φύλλα χρυσού και το σπιτικό ελαιοσάκχαρο, αυτό το κοκτέιλ είναι βέβαιο ότι θα έχει γεύση Όσκαρ. Δείτε όλα τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να το φτιάξετε μόνοι σας.

goldennightcocktail

Κοκτέιλ Χρυσές Νύχτες

Εμπνευσμένο από τη συνταγή των Wolfgang Puck & Elliott Grover

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Μπορείτε να αγοράσετε ελαιοσάκχαρο ή να το φτιάξετε από την αρχή συνδυάζοντας 1 φλιτζάνι φλούδες εσπεριδοειδών με 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη και αφήνοντάς το να καθίσει όλη τη νύχτα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα σιρόπι.

Πώς να φτιάξετε το κοκτέιλ των Όσκαρ 2023: Χρυσές Νύχτες

Απόδοση: 1 μερίδα

Συνολικός χρόνος: 5 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 ολόκληρα φύλλα μέντας

30 ml ελαιοσάκχαρο

20 ml χυμός λάιμ

45 ml Cachaça ή λευκό ρούμι

1/4 κουταλάκι του γλυκού bitters

30 ml fino sherry

30 ml brut σαμπάνια

Φύλλα χρυσού για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ, ανακατέψτε τα φύλλα μέντας με το ελαιοσάκχαρο και το χυμό λάιμ.

Προσθέστε την Cachaça, τα bitters, το sherry και τον πάγο και ανακινήστε μέχρι να κρυώσουν καλά.

Σουρώνετε σε ένα ποτήρι και στη συνέχεια ρίχνουμε σαμπάνια.

Γαρνίρετε με φύλλο χρυσού αν το έχετε.

Στην υγειά σας!

Και το Όσκαρ καλύτερου κοκτέιλ πάει… στο Golden Nights – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»