Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Μια απολαυστική εκδοχή σε ένα comfort food που λατρεύουμε



Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των κεφτεδών στο μάτι της κουζίνας και το ψήσιμο σε μια σπιτική (ή αγορασμένη από το κατάστημα!) μαρινάρα έχει σαν αποτέλεσμα εξαιρετικά γευστικά κεφτεδάκια που δεν διαλύονται. Διαβάστε παρακάτω για τις κορυφαίες συμβουλές μας (και το καλύτερα κρυμμένο μυστικό) για την τελειοποίηση των καλύτερων κλασικών ιταλικών κεφτεδών:

Οι κορυφαίες συμβουλές για τέλεια, τρυφερά κεφτεδάκια:

—Πηγαίνετε πέρα από το βόειο κρέας. Μην μας παρεξηγείτε, δεν υπάρχει τίποτα κακό με όλο το βόειο κρέας, αλλά η χρήση τριών ειδών: μοσχαρίσιου κιμά, κιμάς χοιρινού και ιταλικού λουκάνικου τους δίνει μια πολύ πιο περίπλοκη γεύση.

—Το μυστικό για να μη διαλύονται τα κεφτεδάκια; Φτιάξτε μια πανάδα. Μια πανάδα, ένα συνδετικό που φτιάχνεται με το μούλιασμα της τριμμένης ψίχας ψωμιού στο γάλα μέχρι να γίνει πάστα, είναι το μυστικό για υγρούς, τρυφερούς κεφτέδες. Κορυφαία συμβουλή: Αυτή η συνταγή ταιριάζει καλύτερα με φρέσκια ψίχα ψωμιού. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας πολτοποιώντας λευκό ή προζύμι ψωμί (χωρίς την κόρα) σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

— Ζυμώνουμε απαλά. Το υπερβολικό ζύμωμα του κιμά μπορεί να κάνει τα κεφτεδάκια πολύ συμπαγή και σκληρά. Η εργασία με τα χέρια σας σάς επιτρέπει να ενσωματώνει τα πάντα πιο γρήγορα και απαλά. Συνιστούμε επίσης να χτυπήσετε τα αυγά πριν τα προσθέσετε ώστε να ενωθούν πιο εύκολα με τα υπόλοιπα υλικά.

italika keftedakia

Πώς να φτιάξετε κλασικά κεφτεδάκια:

—Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα μέτρησης. Εάν θέλετε να μαγειρέψουν όλα στον ίδιο χρόνο (και να φαίνονται ίδια), χρησιμοποιήστε μια κουτάλα. Απλώς σαρώστε, ισοπεδώστε και κυλήστε. Είναι πιο γρήγορο, πιο εύκολο και θα αρπάζετε την ίδια ποσότητα κρέατος κάθε φορά για ομοιομορφία.

— Ρολάρετε με βρεγμένα χέρια. Για να μην κολλήσει το κρέας στα χέρια σας ενώ τα ρολάρετε, κρατήστε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό δίπλα σας καθώς εργάζεστε.

— Τηγανίζουμε πρώτα τα κεφτεδάκια. Οι ροδισμένες εξωτερικές πλευρές των κεφτεδών προσφέρουν έναν τόνο γεύσης. Επιπλέον, βοηθά τα κεφτεδάκια να μείνουν μαζί. Πρέπει να δουλέψετε σε παρτίδες, ωστόσο, καθώς δεν θα έχετε καμία ευκαιρία να ψάξετε καλά εάν τα κεφτεδάκια γεμίζουν το τηγάνι.

— Σιγοβράζουμε στη σάλτσα. Αφού τσιγαριστούν, σιγοβράστε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα μαρινάρας για να εξασφαλίσετε ότι έχουν ψηθεί και ότι η σάλτσα θα κολλήσει στις γωνίες του κεφτέ.

Τι να σερβίρετε με κεφτεδάκια:

Τα σπαγγέτι και τα κεφτεδάκια είναι ένα κλασικό ζευγάρι, αλλά τα ιταλικά κεφτεδάκια είναι πιο ευέλικτα από αυτό. Σερβίρετε πάνω από πολέντα ή πουρέ πατάτας, από πάνω το τυρί και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει, φτιάξτε τα σάντουιτς ή απλώς απολαύστε τα κατευθείαν από το τηγάνι!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

3 ντουζίνες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

30 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα

CAL/SERV:

117

italika keftedakia b

Συστατικά

1 φλ. φρέσκια ψίχα ψωμιού

1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

1/2 κιλό χοιρινό κιμά

1/2 κιλό λουκάνικο, αφαιρούνται τα περιβλήματα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα να ομογενοποιηθούν

1 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα, και επιπλέον για το σερβίρισμα

1/4 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, συν περισσότερος για το σερβίρισμα

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 (περίπου 1 κιλό.) βάζο ή σπιτική σάλτσα μαρινάρας

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την ψίχα ψωμιού και το γάλα μέχρι να ενωθούν. Αφήστε να καθίσει για 15 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, συνδυάστε το βόειο κρέας, το χοιρινό, το λουκάνικο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε. Ανακατέψτε απαλά με το μείγμα ψίχας ψωμιού, τα αυγά, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό μέχρι να ενωθούν. Πλάθετε το μείγμα σε μπάλες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ψηλές πλευρές σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Χωρίζοντας σε παρτίδες, τηγανίστε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές για να σχηματιστεί κρούστα, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ ή πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, βάλτε τη σάλτσα να σιγοβράσει και, στη συνέχεια, επιστρέψτε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες, περίπου 8 λεπτά ακόμα.

Πασπαλίστε τους κεφτέδες με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς