Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Burger στην Αθήνα: 5 μέρη που πρέπει σίγουρα να τσεκάρεις

Αν έχεις μια ξαφνική λιγούρα για burger, να που πρέπει να πας για να απολαύσεις τα καλύτερα της Αθήνας 



Burger is life, γι’ αυτό αν έχεις κι εσύ μια ξαφνική λιγούρα για το πιο απολαυστικό πιάτο που παρήγαγε ποτέ η αμερικανική κουζίνα, να ποια μέρη πρέπει σίγουρα να τσεκάρεις αν μένεις στην Αθήνα.

Juicy Grill (Χολαργός / Πλατεία Κλαυθμώνος)

https://www.instagram.com/p/CrVZP_StwSi/

https://www.instagram.com/p/Cq7uVhGITyz/

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια για burger στην Αθήνα εδώ και χρόνια, γνωστό για τα πληθωρικά γεύματά του με τα καλύτερα υλικά. Μεγάλες αναλογίες, επιλογή για τηγανητές γλυκοπατάτες αντί των παραδοσιακών και ψωμάκι μπριός που θα ερωτευτείς. Οι περισσότερες συνταγές του έρχονται και σε vegan εκδοχή. Δοκίμασε οπωσδήποτε το Juicy Smash με τσένταρ, λεπτοκομμένο iceberg και sweet relish mayo, ενώ μην παραλείψεις και ένα cheesecake για το σβήσιμο.

Λεωφ. Περικλέους 37, Χολαργός, Τ/215-52.03.201 και Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Τ/210-32.29.027 

Smash Project Burgers (Πειραιάς) 

https://www.instagram.com/p/CqGDq2ooWc4/

https://www.instagram.com/p/Cm6aUXwIubd/

Αν βρεθείς στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το Smash Project Burgers με μενού σε επιμέλεια του food expert, Τάσου Αντωνίου. Μοσχαρίσιος κιμάς σε παραδοσιακό American style patty, ψωμάκι από ένα νόστιμο potato bun και πληθωρικές σάλτσες που παρασκευάζονται όλες in house. Η απόλυτη οικονομική επιλογή για να σου μείνουν χρήματα και για ποτό στη Μαρίνα Ζέας.

Καραΐσκου 117, Πειραιάς, Τ/210-30.00.535

Smash’n Bun (Κολωνάκι)

https://www.instagram.com/p/ChkAdK-IXrK/

https://www.instagram.com/p/CjfdYLRqUXu/

Με ένα μενού δια χειρός Μιχάλη Νουρλόγλου, το Smash’n Bun στο Κολωνάκι απογειώνει τη λατρεία για burgers. Εκεί θα βρεις λαχταριστά patties από dry aged ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας (που έχει τραφεί αποκλειστικά με πρασινάδα), χειροποίητα potato bun του ονείρου και αποκλειστικά βιολογικά υλικά. Μοναδική επιλογή που θα σε εντυπωσιάσει είναι φυσικά το Kokos στα τιμιότατα 5,90 €, με σως μπεαρνέζ με brown butter, μαρμελάδα κρεμμυδιού και τηγανητό βιολογικό αυγό. Γιαμ!

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, Τ/210-72.49.802

Ekiben by Birdman (Σύνταγμα)

https://www.instagram.com/p/CddPkrDoxr1/

https://www.instagram.com/p/CnWsnWdIfgU/

Το street food project της ομάδας του Άρη Βεζενέ, άνοιξε κατά τη διάρκεια του lockdown της πρώτης καραντίνας και έσωσε τους foodies του κέντρου από την ασιτεία. Best seller του είναι το διπλό cheeseburger στα τσουχτερά μεν, αλλά totally worth it 12,50 € χωρίς πατάτες, στο Korean style burger house που δεν ξέραμε ότι είχαμε ανάγκη.  

Βουλής 35 και Σκούφου 2, Σύνταγμα, Τ/210-32.12.800

Tarantino (Κουκάκι)

https://www.instagram.com/p/CrJK7I0Iyyj/

https://www.instagram.com/p/CocEaRvoYhT/

Το πρώτο υποκατάστημα Tarantino άνοιξε στη Θεσσαλονίκη, για να κάνει έπειτα την εμφάνισή του και στην Αθήνα μια ανάσα από την Ακρόπολη, στο αγαπημένο Κουκάκι. Εκεί θα φας burger με μπιφτέκι 100% από black angus, όμως το πραγματικό highlight δεν είναι άλλο από τα τραγανά sticks γλυκοπατάτας που συνοδεύουν το θεσπέσιο γεύμα σου. Τα burger θα τα φας με βουτυρένιο και λαχταριστό ψωμάκι μπριός, την γευστικότατη tarantino burger sauce και σπιτικές πίκλες που δεν θα χορταίνεις. Προσιτό και αγαπημένο στους Παντειακούς φοιτητές, μην το αφήσεις για αργά το βράδυ γιατί βγαίνει sold-out από νωρίς!

Δημητρακοπούλου 17, Κουκάκι, Τ/210-92.21.659

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department