Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σαλάτα Caprese με κοτόπουλο κι αβοκάντο

Χορταστική σαλάτα με άρωμα καλοκαιρινών διακοπών



Αν και είμαστε όλοι έτοιμοι για μια υγιεινή σαλάτα γεμάτη νόστιμα συστατικά, μερικές φορές ασχολούμαστε περισσότερο με την ποιότητα παρά την ποσότητα. Πιθανώς το πιο ουσιαστικό παράδειγμα αυτού είναι η σαλάτα Caprese, που αποτελείται από τρία μόνο συστατικά – φρέσκια μοτσαρέλα, υπέροχες ντομάτες και λαμπερό βασιλικό. Για να φτιάξουμε αυτήν την εκδοχή κοτόπουλου-αβοκάντο, μείναμε με αυτή την αρχή, προσθέτοντας απλώς ψητό κοτόπουλο, βαλσάμικο, κρεμώδες αβοκάντο και λίγο ρομαν για έξτρα τραγανό εφέ. Το αποτέλεσμα είναι μια απλή σαλάτα που εξακολουθεί να είναι δροσερή και ελαφριά, αλλά και αρκετά χορταστική για βραδινό.

Το χτύπημα του κοτόπουλου εδώ μπορεί να φαίνεται σαν ένα περιττό βήμα, αλλά εμπιστευτείτε μας - αξίζει τον κόπο για τα πιο τρυφερά και ζουμερά στήθη κοτόπουλου. Το πιο λεπτό κρέας σημαίνει επίσης μικρότερο χρόνο μαρινάδας, ταχύτερο χρόνο μαγειρέματος και πιο ελκυστικό τελικό πιάτο (εξάλλου ένα Caprese πρέπει να είναι όμορφο).

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

911

Συστατικά

3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

1 κ.γ. αγνό σιρόπι σφενδάμου

1 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

Αλάτι

1/2 γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα (περίπου 1 κιλό συνολικά)

3/4 κουτ. ιταλικά καρυκεύματα (ή μείγμα ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, βασιλικό, δεντρολίβανο)

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κεφάλια μαρούλι ρομά, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 μικρά ή 1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο στη μέση, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 (340 gr.) δοχείο μίνι μπάλες μοτσαρέλα, στραγγισμένες, κομμένες στη μέση ή κομμένες στα τέσσερα αν είναι μεγάλες

1 φλ. ντοματίνια ή σταφύλι, κομμένα στη μέση

1/2 φλ. συσκευασμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού, κομμένα σε λεπτές φέτες

chicken-avocado-caprese-salad-

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ξύδι, το σιρόπι, τη μουστάρδα και 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ενώ ανακατεύετε, ρίχνετε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να ενωθούν.

Τοποθετήστε το κοτόπουλο ανάμεσα σε 2 κομμάτια πλαστικής μεμβράνης και τρίψτε με μια σφύρα κρέατος σε κομμάτια πάχους 1/2". Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώστε παντού και καρυκεύστε με το μείγμα μπαχαρικών, 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι ντρέσινγκ βαλσάμικο πάνω από το κοτόπουλο, βάλτε το υπόλοιπο ντρέσινγκ στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε, στρώστε το κοτόπουλο και αφήστε το να μαριναριστεί, ανακατεύοντας μερικές φορές, τουλάχιστον 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ή καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο έως και 3 ώρες.

Ετοιμάστε μια σχάρα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ζεσταίνετε 5 λεπτά (ή προθερμαίνετε ένα σκεύος γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά). Ψήστε το κοτόπουλο στη σχάρα, γυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.

Εν τω μεταξύ, μοιράστε το μαρούλι, το αβοκάντο, τη μοτσαρέλα, τις ντομάτες και τον βασιλικό σε μπολ. Κόβετε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το τοποθετείτε σε μπολ. Περιχύστε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

Σαλάτα Caprese με κοτόπουλο κι αβοκάντο (botrini.gr)

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική