ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ζυμαρικά με σπανάκι, ψητό κοτόπουλο και παρμεζάνα
Ένας συνδυασμός που γεννήθηκε για να είναι επιτυχημένος!
Να μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσεις το κοτόπουλο που σου περίσσεψε από το χτεσινό μπάρμπεκιου: να το χρησιμοποιήσεις σε αυτή τη συνταγή, που θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.
Υλικά:
500 γρ. ψητό κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε λωρίδες
500 γρ. λινγκουίνι, φετουτσίνι ή σπαγγέτι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. baby σπανάκι, ζεματισμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 1/2 φλ. ρικότα
1/2 φλ. παρμεζάνα + λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Μαγειρεύεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente, κρατώντας όταν τα στραγγίσεις 1 φλ. από το νερό όπου έβρασαν.
2. Τα ξαναρίχνεις στην κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτεις το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ρικότα, μισό από το νερό που έχεις κρατήσει και την παρμεζάνα και ανακατεύεις καλά.
2. Αν χρειαστεί, προσθέτεις επιπλέον νερό από αυτό που έχεις κρατήσει. Αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να βράσουν όλα μαζί για 2 λεπτά. Προσθέτεις το σπανάκι και το κοτόπουλο. Τα σερβίρεις ζεστά, προσθέτοντας αν θέλεις επιπλέον παρμεζάνα.
Πηγή: Cooking Classy
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν