Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!



Ο καθένας έχει τα δικά του μείγματα σαλάτας κοτόπουλου και οι συζητήσεις θα μαίνονται μέχρι το τέλος του χρόνου για το τι θα έπρεπε να έχει το προνόμιο να συμπεριλαμβάνεται στο αγαπημένο μεσημεριανό γεύμα. Πιστεύουμε ότι η καλή σαλάτα κοτόπουλου έχει να κάνει με την τεχνική και λιγότερο με τα πραγματικά συστατικά. Το νόστιμο μεσημεριανό γεύμα και το βασικό πικνίκ συνδυάζει επιδέξια καλά καρυκευμένο κοτόπουλο, πλούσιο ντρέσινγκ μαγιονέζας, άφθονο φρέσκο ​​σέλινο και μια νότα οξέος. Στη συνέχεια, το αφήνετε μέχρι να κρυώσει, δίνοντας στις γεύσεις χρόνο να λιώσουν και να κορεστούν στο κοτόπουλο, με αποτέλεσμα ένα δροσιστικό, κρεμώδες και εξαιρετικά ικανοποιητικό σνακ. Φτιάξτε τη συνταγή μας όπως είναι για μια κλασική, αξιόπιστη εκδοχή ή χρησιμοποιήστε την ως σημείο εκκίνησης για να δημιουργήσετε τη δική σας τέλεια σαλάτα κοτόπουλου. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε:

Pixel

Πώς να ετοιμάσετε το κοτόπουλο για σαλάτα κοτόπουλου:

Δεν μπορείτε να έχετε καταπληκτική σαλάτα κοτόπουλου χωρίς τέλεια μαγειρεμένο κοτόπουλο που είναι καρυκευμένο, ζουμερό και σχετικά άπαχο. Η συμπερίληψη σκούρου κρέατος σε μια σαλάτα κοτόπουλου είναι συνηθισμένη, αλλά πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει το συνολικό πιάτο λίγο πολύ μαλακό και λιπαρό. Αντίθετα, η λαθροθηρία στήθους σε καρυκευμένο ζωμό κοτόπουλου είναι ένας εύκολος τρόπος να εγγυηθείς ότι δεν θα απογοητευτείς από το ξηρό, ήπιο κοτόπουλο. Εάν πιέζεστε λίγο για τον χρόνο, ένα κοτόπουλο ψητό είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, αλλά καταπολεμήστε την επιθυμία να τεμαχίσετε το κοτόπουλο. Ο τεμαχισμός του κοτόπουλου σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς επιτρέπει την πιο ομοιόμορφη κατανομή των συστατικών.

Πώς να φτιάξετε το dressing σαλάτας κοτόπουλου:

Η μαγιονέζα είναι ο βασιλιάς για τις κρεμώδεις σαλάτες, αλλά χρειάζεται λίγη βοήθεια για να μην βαρύνει τα πάντα. Η προσθήκη οξέος με τη μορφή στραγγιστού γιαουρτιού με πλήρη λιπαρά, λεμονιού και μουστάρδας Ντιζόν θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα πράγματα πλούσια αλλά ελαφριά και καλοκαιρινά.

Τα καλύτερα πρόσθετα για σαλάτα κοτόπουλου (και παραλλαγές):

Τα μόνα υποχρεωτικά πρόσθετα για σαλάτα κοτόπουλου είναι το σέλινο, κάποιο είδος κρεμμυδιού (μας αρέσει το κόκκινο για το έντονο χρώμα) και τα φυλλώδη βότανα (εμείς

Πώς να σερβίρετε σαλάτα κοτόπουλου:

Μόλις αναμείξετε το κοτόπουλο, το dressing και τα αγαπημένα σας πρόσθετα, μπορείτε να σερβίρετε αυτή τη σαλάτα για μεσημεριανό γεύμα, πικνίκ ή ένα σνακ δίπλα στην πισίνα. Τοποθετήστε το πάνω από ένα κρουασάν ή ψωμί με προζύμι, σερβίρετέ το με μια πλευρά από σαλάτα ζυμαρικών σε ένα μπάρμπεκιου ή βάλτε το σε ένα μια στρώση με φυλλώδη χόρτα στο brunch.

Κάντε την από πριν.

Η σαλάτα κοτόπουλου είναι μια ιδανική συνταγή προετοιμασίας: γίνεται καλύτερη όσο κάθεται. Φτιάξτε την μια ή δύο μέρες νωρίτερα και μετά φυλάξτε την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Αποθήκευση.

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου 3 ημέρες και απολαύστε επικά μεσημεριανά σάντουιτς (και σαλάτες!) για μέρες.

 

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

5 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

401

Συστατικά

2 κιλά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα (3 έως 4)

6 κ.σ. ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή νερό

2 κ.σ. καρυκευμένο αλάτι ή απλό αλάτι, διαιρεμένο

1/3 κουτ. πλήρες ελληνικό γιαούρτι

1/3 κουτ. μαγιονέζα

2 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. συν 1 1/2 κουτ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.γ. κοκκώδης ή λεία μουστάρδα Ντιζόν

1/2 κουτ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

2 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 κουτ. τουρσιά άνηθο ψιλοκομμένα (περίπου 2 δόρατα)

3/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατέψτε το κοτόπουλο, το ζωμό και 1 κουταλιά της σούπας συν 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε να πάρει βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ξύλο κοπής. Αφήστε να ξεκουραστεί 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους 1/4" και το προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας να στραγγίξει. Προσθέστε το σέλινο, το κρεμμύδι, το τουρσί, το πιπέρι και το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

CELEBS

Ντάνη Γιαννακοπούλου: Γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι η ηθοποιός!

Η πρώτη φωτογραφία μέσα από το μαιευτήριο

BEAUTY TIPS

Ποια λάθη να αποφύγετε για να διατηρήσετε τη νεανικότητα των χεριών σας

Εάν τα χέρια σας γερνούν πιο γρήγορα από το υπόλοιπο δέρμα σας, μπορεί να κάνετε αυτά τα λάθη

CELEBS

Άννα Παναγιωτοπούλου: Σύσσωμο το ελληνικό θέατρο στην κηδεία της ηθοποιού

Πλήθος επωνύμων στην κηδεία της στο Νεκροταφείο Ζωγράφου